Amedia strømmer over 800 kamper fra Norway Cup: – Det er unikt

Søndag sparkes Norway Cup i gang. Vestby Avis og Amedia vil være på plass og servere abonnentene over 800 kamper direkte, og i opptak.

DEL

EKEBERG: Hele denne uken har det vært jobbet på spreng for å få alt av utstyr opp. Flere kommentator/kameratårn er rigget, og kabler dratt på kryss og tvers over hele Ekebergsletta. I øyeblikket er det planlagt ganske nøyaktig 824 kamper. Prosjektleder for Amedia under Norway Cup, Christian Haksø, forklarer hvordan det er mulig å få til en slik enorm produksjon.

– Det er dette som gjør Amedia helt unikt. TV2 eller VG kunne for eksempel aldri fått til dette uten at det kostet det hvite ut av øyet. 73 Amedia-aviser over hele landet, pluss Nettavisen er med på en ordentlig dugnadsjobb. Her må alle aviser bidra både med bemanning, og ikke minst utstyr. Alle aviser har jo både sender og kamerautstyr på sitt avishus som de bruker til daglig for å strømme lavere divisjoner, og alt annet av sport som ligger i Direkte sport, sier Haksø.

Enkel tilgang

For å få tilgang på kampene må du ha Vestby Avis-abonnement. Alle kamper, både live og i opptak, ligger bak betalingsmur.

– For å se går du inn, i dette tilfellet, på Vestby Avis. Rett under logoen finner man Direkte sport. Går man inn der finner man et eget Norway Cup-område. Her kan man søke opp lag, og man kan trykke på lag man vil følge slik at man får beskjed hvis lagets kamper i sluttspillet også skulle bli satt opp på sendeskjemaet.

HERFRA STYRES ALT: Amedia har rigget seg til midt på Ekebergsletta. Prosjektleder Christian Haksø og resten av videodesken har brukt denne uken på å rigge opp alt.

HERFRA STYRES ALT: Amedia har rigget seg til midt på Ekebergsletta. Prosjektleder Christian Haksø og resten av videodesken har brukt denne uken på å rigge opp alt. Foto:

Utfordrende

Antall kamper er doblet fra Norway Cup i fjor. Da var det noen utfordringer som man har jobbet for å forbedre i 2019.

– Den største utfordringen er at Norway Cup er annerledes enn Premier League og Champions League når det gjelder å overholde tidspunkt for avspark. Ikke alle har respekt for at en kamp skal starte, for eksempel klokka 12. Vi har et ganske stramt kampskjema. Hvis det blir en skade og en spiller ligger nede i ti minutter, så påvirker det oppsettet utover dagen. Hvis lag ikke møter til rett tid, så påvirker det. Det er en kjempeutfordring. Vi har pushet Norway Cup og dommere hardt på dette, og håper at det blir bra, sier Haksø.

Det tekniske har Haksø og resten av videodesken i Amedia kontroll på.

– Vi baserer oss primært på 4G-nettet. Vi har sendere (på hver bane) som koster over 100 000 kroner. Senderen fordeler trafikk over 4G-nettet. Vi har ubegrenset datatrafikk. I fjor hadde vi ingen problemer med signalet ut fra Ekeberg, forteller Haksø.

Ett problem oppsto imidlertid under et fåtall kamper i fjor.

– Det vi hadde trøbbel med på noen få baner var at strømmen som var lagt opp fra arrangøren forsvant. Så kan det, som i fjor, hende at teknikken går litt i ball.

Bedre forberedt

– Det kan kanskje bli hett i topplokket på Haksø hvis det skulle stokke seg litt i år også? Det er spådd bra varme i tillegg.

– Det gikk en kule varmt i fjor, men vi er bedre forberedt i år. Vi har kjørt tester. Alle våre leverandører er varslet om at vi har en stor produksjon kommende uke, men selv i 2019 kan ting gå galt. Et annet problem i fjor var bemanningen. Vi var underbemannet. I år har vi nesten doblet bemanningen.

Vi satser på at Vestby Avis og resten av Amedia leverer. Skulle du ikke få kommet deg på sletta, eller vil se ditt lag i, vet du hvor du skal klikke deg inn.

Vestby Avis vil også gjerne ha lagbilder og andre bilder fra Norway Cup. Send oss det på post@vestbyavis.no.

Artikkeltags