Ny positiv koronaprøve

DEL

Mandag morgen opplyser Vestby kommune at ytterligere én person har testet positivt for koronaviruset.

Det forteller Sjur Authen, rådmann i Vestby.

– Kommunen har de siste dagene fått svar på en rekke nye prøver. Én av disse var positiv, mens 24 var negative, opplyser Authen.

Det betyr at det er avlagt 30 positive prøver i Vestby siden 10. mars.

Det er 772 som har testet negativt.

– Enkelte av de som har testet positivt oppholder seg i Vestby, uten at de er bosatt i kommunen, opplyser Authen.

Det var ved midnatt registrert 8.745 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på tre tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 19 tilfeller.

Mandag ettermiddag skriver NTB at Folkehelseinstituttet (FHI) siden fredag har fått melding om fire nye koronarelaterte dødsfall i Norge. Totalt er 248 koronadødsfall meldt til FHI.

FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Før helgen var 244 koronadødsfall registrert. Da var gjennomsnittsalderen på de døde 82 år, og 55 prosent var menn. I løpet av helgen steg antallet til 248.

Ifølge nye tall fra Helsedirektoratet lå det mandag morgen 13 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er fire færre enn fredag, da tallene sist ble oppdatert.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) ble det registrert over 183.000 nye tilfeller av koronaviruset i løpet av 24 timer i helgen. Dette er den største økningen på ett døgn. Brasil lå på smittetoppen med over 50.000 nye bekreftede koronatilfeller – fulgt av USA og India.

Artikkeltags