Ap og Bygdelista raser på måling i Vestby: Tråkker til i innspurten

Ordfører Tom Anders Ludvigsen og Eirin Bolle må begge ut for å banke på dører i valgkampinnspurten.

Ordfører Tom Anders Ludvigsen og Eirin Bolle må begge ut for å banke på dører i valgkampinnspurten. Foto:

Ordfører Tom Anders Ludvigsen er kampklar til tross for en dårlig meningsmåling.  – Nå må vi ut og møte folk. Ingen må tro at dette går av seg selv, sier han. Ap og Bygdelista er taperne på denne meningsmålingen.

DEL

De går tilbake til 26,5 (Ap) og 6,5 prosent og vil få henholdsvis ni og to representanter i det nye kommunestyret med et slikt resultat. Den største tilbakegangen har Ap, som mister 6,9 prosent av velgerne.

– Dette er litt bedre enn nasjonale målinger, men ikke noe vi kan være fornøyd med. Nå må vi mobilisere Aps valgkampmaskin for fullt. Det er jo fremdeles muligheter til å vinne dette valget hvis vi trår til i innspurten, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen.

LES OGSÅ: Nykommerne er en av vinnerne

Brakvalg

Det nye partiet i Vestby ved dette valget er Rødt. Denne målingen kan tyde på at partiet vil gjøre et brakvalg og få sju prosent av stemmene.

– Betyr dette at du er blitt for høyrevridd, ordfører, Tom Anders Ludvigsen (Ap)?

– Nei, jeg tror ikke det og vi kan selvsagt samarbeide med Rødt. Men jeg er overrasket over at de gjør det så godt. Imidlertid har de nok tatt en del stemmer fra oss og SV.

– Kan dere videreføre dagens flertallskoalisjon i Vestby?

– Det vil jeg ikke utelukke, men vi må jo se valgresultatet først. Fra Aps side er vi innstilt på å snakke med alle som vil prate med oss. Vi har en pragmatisk tilnærming til dette og vil samarbeide, slik at vi får best mulig uttelling for våre hjertesaker, sier Ludvigsen.

Bygdelista mobiliserer

Han har samarbeidet med Bygdelista, som også raser på målingen. Partiet går tilbake med 5,4 prosent.

Men det stopper ikke Eirin Bolle. Hun er klar for å banke på nye dører allerede i kveld.

– Personlig tror jeg vårt fall på denne målingen skyldes at vi har vært for snille. I Bygdelista har vi ikke snakket nok om de sakene hvor vi har fått gjennomslag. Vi må flagge disse sakene i langt større grad.

– Og som et parti uavhengig av blokkene, kan vi snakke med alle etter valget. Det er en av våre sterke sider. Vi har heller ikke kandidater som er opptatt av å klatre i et stort nasjonalt partiapparat. Vi er kun opptatt av lokale saker. Det tror jeg velgerne setter pris på, avslutter Bolle.


LES OGSÅ: Fersk måling i Råde: Sen­ter­par­ti­et er den so­le­kla­re ­vin­ne­ren – kan by på pro­ble­mer for Høy­re

LES OGSÅ: Valgmåling i Våler: Nesten jevnt mellom Høyre og Sp

Artikkeltags