Farevarsel: Vanskelige kjøreforhold onsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag er det ventet vanskelige kjøreforhold Østafjells på grunn av snø og temperaturerer rundt 0 grader. Politiet melder om mange trafikkuhell på veiene.

DEL

(Østlandets Blad) Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold for onsdag, og onsdag morgen melder politiet om mange trafikkuhell på veiene. Det snør og er dårlige kjøreforhold, og politiet oppfordrer alle som ferdes på veiene til å kjøre forsiktig.

Det gule farevarselet gjelder både for Akershus, Oslo, Østfold, Vest-Agder, Aust-Agder, Vestfold og Telemark. Sør for Oslo er det fare for frysende regn, og meteorologene oppfordrer til å bruke dekk som passer etter forholdene.

Også Vegtrafikksentralen minner om at det snør og er glatt.

- Avpass farten! Kjør etter forholdene! Vi har ingen å miste! skriver de på Twitter.

På E6 i Sarpsborg ved Eidettunnelen har en bil kjørt i grøfta i nordgående retning. Det er ikke meldt om personskade og bergingsbil er rekvirert.

Klokken 11.52 melder Politiet om en bil som har kjørt inn i autovernet på E6 i Skjeberg. Politi og ambulanse er på stedet, og det er to personer i bilen, som står i krabbefeltet.

Nord for Oslo er det meldt om flere ulykker. I Nedre Rælingsveg er en buss og en varebil involvert i en ulykke. Alle passasjerene er frigjort, men bussen står i fare for å velte.  Alle invoverte er sjekket, og det er ingen personskader. Spor på stedet tyder ifølge politiet på at bussen kom over i motgående kjørefelt og traff varebilen.

På E6 i sydgående retning ved Kløfta er det meldt om flere trafikkulykker. Ifølge Politiet i Øst skal det være personskade, og lastebiler er involvert. Det er full stans i trafikken.

Kaldere

Ifølge statsmeteorolog Hanne Beate Skattør i Meteorologisk institutt er det snakk om et nytt lavtrykk som er på vei inn mot Vestlandet, og som også vil gi litt nedbør på Østafjells.

- Her kommer det mest i form av snø, og etter hvert overgang til regn på kysten.

Det er ikke snakk om de helt store mengdene med nedbør, men hun antyder at det kan komme rundt 5-10 mm nedbør, noe som tilsvarer rundt 5-10 cm snø.

- Ofte er det ca en til en. Men det er litt avhengig av hvordan snøen er.

Temperaturen øker utover dagen og kan komme opp i rundt null grader. Både slapseføre og fare for frysende regn kan gjøre kjøreforholdene vanskelige.

Når nedbøren avtar er det ventet lokal tåke.

- Fra torsdag blir det fint. Det blir kjøligere, men det ser ut til å bli en fin dag, med relativt lite vind og mye sol. Frem mot helga blir det mye av det samme; stort sett oppholdsvær. Det kan hende at det kommer litt nedbør i helga, men det er ikke snakk om de store mengdene.

Ifølge meteorologen vil det være varierende skydekke.

- Jeg tror det er mulighet for å se sola torsdag og fredag, men det er litt mer usikkert fram mot helga.

Det kan imidlertid bli ganske kaldt.

- Vi får varm luft inn i morgen, men i bakkant av lavtrykket ser det ut som det kommer inn kjøligere luft. Spesielt nattestid kan det bli veldig kjølig, og lokalt kan det godt bli nedi femten minusgrader.

Artikkeltags