Ønsker flere tiltak mot barnefattigdom

TAR INITIATIV: Roble Wais (H) råder frivillige lag og organisasjoner om å søke om Bufdir-midler til tiltak mot barnefattigdom. Fristen går ut 10. desember.

TAR INITIATIV: Roble Wais (H) råder frivillige lag og organisasjoner om å søke om Bufdir-midler til tiltak mot barnefattigdom. Fristen går ut 10. desember. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I år har Vestby kommune fått 230.000 kroner av Bufdirs midler til tiltak mot barnefattigdom. Roble Wais (H) oppfordrer flere om å søke.

DEL

Bufdir har 292 millioner kroner i potten, og skal snart avgjøre hvem som får tilskudd til tiltak mot barnefattigdom i 2019. Fristen for å søke er 10. desember.

I år fikk to, kommunale tiltak støtte, og nå oppfordrer Høyre-politikeren Roble Wais flere om å søke om neste års midler. Han håper frivillige lag og organisasjoner vil engasjere seg.

– Ofte har frivillige gode ideer, som jeg tror kan bli tatt godt imot i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Hvis lokale krefter benytter seg av denne muligheten kan vi få et variert tilbud til disse barna, sier han til Vestby Avis.

Wais opplyser at barnefattigdommen i Vestby var på ti prosent i 2016. Han er fornøyd med at tiltak i kommunen fikk midler i år, men tror det er rom for å søke om mer.

– Vi har jo så mange gode krefter blant de frivillige i kommunen. De sitter med mye erfaring og kompetanse som kan brukes for å gi barn gode opplevelser, avslutter Høyre-politikeren.

Artikkeltags