16-åringen som er leder i Vestby AUF og som til daglig går på Drømtorp skole i Ski sier dette om episoden onsdag:

- Jeg gikk på toget fra Ski mot Son klokken 14.41. Jeg sendte straks en melding til en vennine og skrev «Er du på toget? Jeg sitter på toget nå». Hun svarte at hun satt langt foran i toget. Jeg satt helt fremst og bestemte meg da for å bevege meg bakover for å se etter henne. Rett bak henne var det en tom seterad hvor det sto plassert en sort dameveske, sier Bendik og kommer til onsdagens store snakkis i lokalmedia og rikspressen.

- Jeg spurte hun om det var hennes veske, men det var det ikke. Hun hadde heller ikke sett om det hadde sittet noen personer sammen med vesken som hadde glemt igjen denne ved et tidspunkt. Hun var uobservant på vesken helt til jeg påpekte dette, sier han.

Ringte politiet

Bendik bestemte seg for å se litt nærmere på vesken.

- Jeg sa til henne: «Jeg åpner vesken, kanskje er det legitimasjon til eieren her». Da jeg åpnet vesken var det første jeg så stabel på stabel med seddelbunter, og den første tanken som slo meg da var: Nå må jeg ringe politiet. Jeg vet ikke hva som har skjedd.

Hallstensen forteller at hans venninne gjerne ville ta telefonen på grunn av hennes fremtidsplaner.

- Min venninne var veldig obs på at hun ville ringe fordi hun trengte trening i dette ettersom hun skulle jobbe som helsefagarbeider. Helst vil jeg ringe selv, men jeg ringte fra hennes telefon på toget, men ble nødt til å bryte kontakten på grunn av dårlig dekning. Jeg bestemte meg for å gå av i Vestby og ringe når jeg gikk av toget.

Det gjorde duoen. De fikk også snakket med politiet.

- Poltibetjenten jeg snakket med på telefon spurte om det var noe legitimasjon i vesken. Jeg svarte at jeg ikke trodde det fordi jeg hadde ikke sett noe særlig i vesken utenom å åpne den, forteller Bendik.

Bedriftsoppgjør

De gikk et par hundre meter til et nærliggende sted politiet kunne komme for å hente vesken.

- Jeg bestemte meg da for å ta følge med venninen min til frisørsalongen for å vente på at politibilen skulle komme og hente vesken. På frisørsalongen tok jeg en nærmere titt på vesken og fant ut at den tilhørte en eldre mann født i 1941. I tillegg til at det lå kvitteringer på uttak. Politiet hentet vesken rett etter klokken 16.

Bendik sier at politiet har informert om at det ikke ligger noe kriminelt i saken.

- Det skal dreie seg om et bedriftsoppgjør, sier han.

Politiet har selv omtalt saken på Twitter.

«Vestby kl 14:55 Funnet av passasjer på toget, gjenglemt dameveske med 467.200 kr i kontanter. Lykkelig eier ble sporet opp i kveld.», er meldingen.

Til VG har operasjonsleder Magnar Tinjar i Follo politidistrikt uttalt følgende.

- Vi kan bekrefte at det ble funnet en gjenglemt veske på toget. Den er innbrakt av oss, og vil bli kvittert ut til eieren i morgen (les: torsdag). Det er ingenting mistenkelig med disse pengene, her er alt i ryddige former, understreker operasjonslederen.

NB! Vestby Avis har vært i kontakt med moren til Bendik. Hun har godtatt at sønnen står frem og forteller sin historie i media.