Det var Venstre som satte i gang det som skulle vise seg å bli et skikkelig rabaldermøte. Kommunestyrets vedtak om ny skole til 78 millioner kroner som ble banket i gjennom med 32 stemmer like før jul, viser seg å ikke være verdt så mye som papiret det ble skrevet på.

Høyre og KrF ble med på Venstres snuoperasjon, og siden FrP hele tiden har stått på sitt og gått inn for oppussing og rehabilitering, ble prosjektet med ny skole lagt i grus like fort som det ble vedtatt.

Kommunens milliardgjeld og behovet for å bedre innholdet i selve skolen, og da ikke nødvendigvis med et nytt bygg, var tunge argumenter for å gå bort fra desembervedtaket.

Tøffe personangrep og en rekke verbale svingslag fulgte med i en nærmere fire timers følelsesladet debatt hvor flere av talerne virket å være på gråten.

FØLG VESTBY AVIS PÅ FACEBOOK HER!

Heller ikke problemene rundt den nye byggekomiteen og dens leder gikk smertefritt for seg. Høyres forslag om å plassere Else Marie Aasen, Eirin Bolle og Erik Røhne, sistnevnte som leder av komiteen, fikk utbruddene og protestene til å gjalle i kommunestyreveggene. Venstre ble av opposisjonen sett på som et skolefiendtlig parti og det falt i særdeles dårlig jord at nettopp Venstremannen Røhne skulle lede den omstridte komiteen.

Arbeiderpartiet truet med å trekke seg fra hele komiteen, men etter et opposisjonelt gruppemøte kom man frem til at Tom Anders Ludvigsen og Even Fyhri blir med i komiteen.

Les mer om rabalderet i kommunestyret i vår papirutgave på torsdag.