Bromotstandere med klar beskjed

Kristian Vahl Østbye, Nils Thorsen, Sverre Skibenes og Ivar Windheim ønsker ingen brokryssing ved Emmerstad.

Kristian Vahl Østbye, Nils Thorsen, Sverre Skibenes og Ivar Windheim ønsker ingen brokryssing ved Emmerstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

– Vi har hatt jevnlige møter og en pressemelding ligger klar, sier naturvernere som jobber mot Oslofjord-kryssing ved Emmerstad.

Kristian Vahl Østbye, Nils Thorsen, Sverre Skibenes og Ivar Windheim er på plass i seilforeningens lokaler i Hvitsten.

– Vi skulle egentlig hatt et svar i løpet av august. Så ble det sagt «tidligst» i oktober. Det kommer vel i løpet av høsten, tror de fire.

Frykten er at Vestby skal bli valgt ut som stedet for broforbindelse, men gutta gir seg ikke uten kamp og lover å være på banen på kort varsel.

– Vi samarbeider godt med de andre aksjonsgruppene, oppdaterer oss jevnlig og er for lengst ute på nettet, sier karene som har som domene. «Nei til bro».

Vahl Østbye og hans menn liker at det heretter skal tas mer hensyn til de lokale myndighetene og at selvråderetten skal økes.

Støykart

Naturvernerne diskuterer utvidelse av Oslofjordtunnellen med et nytt løp og ferjeproblematikken og trafikkaoset som plager Moss.

– Det kunne vært greit med et støysonekart. Kanskje en oppgave for Vestby Avis, undrer de fire.

– Støy i tillegg til rasering av verneverdige områder er det verste. Vi må verne disse områdene langs kysten vår, sier de.

– Vi har dessuten en god dialog med kommunen og sitter på et innspill til kommuneplanen som nå er ute til høring. Det viktige nå er at politikerne må ta noen grep. Det har større gjennomslagskraft når de tar tak i saken fremfor noen underskrifter fra oss.

Ikke sikre

Kristian Østbye ønsker at Vestby kommune kommer med et utspill til regjeringen om at en bro ved Filtvet ikke er ønsket.

– En løsning mange kanskje har som en av favorittene. Dette fordi Hurum kommune sier ja til bro og alt har hatt møte med regjeringsmedlemmer, sier Østbye og innrømmer at han ønsker et nytt møte med ordfører Ødbehr.

– Vi kan ikke gå direkte til regjeringa. Da blir vi ikke hørt, men vi kan gå sammen med vår ordfører og han kan komme med et innspill overfor regjeringen. Det vil være et mottrekk mot det Hurum alt har gjort. Regjeringa må få vite at det er et annet syn i saken, kommenterer Østbye.

Kvartetten sier også at de ikke tror noe på bred enighet på den andre siden av fjorden.

– Medlemmene har vært i kontakt med en rekke folk på Hurum. Vi har inntrykk av at saken ikke er så opplagt som det ble fortalt på folkemøtet før ferien. Det er ikke snakk om noe enstemmig kommunestyre i Hurum. Større motstand der, jo bedre er det for oss, konkluderer de fire ildsjelene.

Les saken:

- Vi vil ikke ha en bro som treffer oss «midt i fleisen»
Denne broen kan komme til Vestby!
Hurum vil ha bro, dårlig nytt for Vestby!

Artikkeltags