Velsmakende kake og velvalgte ord sto i fokus da totalentreprenørfirmaet J. I. Bygg på Pepperstad skog ble sertifisert som kommunens andre Miljøfyrtårn.

Ordfører John Ødbehr hadde med seg blomster og det ettertraktede sertifikatet da han og prosjektkoordinator Irene Brevad fra kommunen (som har skrevet ut miljøsertifikatet) besøkte J. I. Bygg onsdag morgen.

Bedriften i Johan Herman Wessels vei er den andre i kommunen som mottar dette høyt respekterte beviset på sin satsing på miljø, det være seg i form av helsetiltak, nærmiljøsatsing, global miljøsatsing og lønnsomhet på flere nivåer.

Krav

Bedriften tilfredsstiller krav til godkjenning som Miljøfyrtårn, et offentlig, norsk sertifikat som er støttet av Miljødepartementet.

- Dette er kjempespennende, jeg er glad det er dere som får sertifikatet i dag, sa ordfører John Ødbehr som skrøt av bedriften og det de har oppnådd.

- En stolt og fornøyd daglig leder Lars Edvardsen hos J. I. Bygg takket for utmerkelsen som i første omgang «gjelder» i tre år før en ny kontroll skal gjennomføres.

- Med så pass mye prestisje som ligger i et slikt miljøsertifikat og all miljøjobbing som er foretatt, er det er det liten sjanse for at det ikke vil tilhøre bedriften i all fremtid.

Fokus på miljø

- J. I. Bygg har blant annet kildesortert alt avfall, både på byggeplassen og inne i kontorlokalene, de bruker og vasker kopper i stedet for engangskrus, de bruker lite strøm og har fokus på energi. Strømbesparende maskiner på kontoret og ventilasjonen slår seg av klokka 16.30, altså ved arbeidstidens slutt. I tillegg har bedriften avtaler med MOVAR, Ragn Sells, Norsk Gjenvinning og flere. De er bevisste på kjøring og påvirker dessuten arkitekter og byggherrer til å velge miljøvennlige løsninger.

- PS! Den aller første bedriften som mottok diplom og fikk betegnelsen Miljøfyrtårn i Vestby kommune var Malermester Thorvaldsen. Dette skjedde i fjor.