– Dette føles som en seier

Kristian Vahl Østbye, Nils Thorsen, Sverre Skibenes og Ivar Windheim er fornøyde med at Statens vegvesen konkluderer med at fjordkryssing mellom Moss og Horten er det beste alternativet.

Kristian Vahl Østbye, Nils Thorsen, Sverre Skibenes og Ivar Windheim er fornøyde med at Statens vegvesen konkluderer med at fjordkryssing mellom Moss og Horten er det beste alternativet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Naturvernforbundet og Alliansen for bevaring av kystlandskapet Hvitsten-Son er godt fornøyd med at forslaget om bro mellom Emmerstad og Filtvet trolig ikke blir noe av.

DEL

Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Leder i Naturvernforbundet og styremedlem i Alliansen for bevaring av kystlandskapet Hvitsten-Son, Kristian Østbye, innrømmer at han var spent foran offentliggjøringen av hvilket alternativ Statens vegvesen landet på.

– Vi er lettet. Vi kan ikke si annet enn det, sier Østbye til vegvesenets innstilling som går inn for kryssing av Oslofjorden mellom Moss og Horten og innrømmer at det vil bli feiret litt ekstra i kveld.

– Vi kommer til å sprette champagnen i kveld. Vi skal møtes, men vi vet samtidig at slaget fortsatt ikke er over. Dette er bare et ledd i planen. Nå skal det ut på høring og vi har frist til 1. mars å svare. Og det skal vi gjøre. Samtidig føles det som om vi har vunnet i dag, sier Østbye, som ikke vil snakke om de andre alternativene og mener at det nå vil bli flere runder der man må se på miljøet og verning og andre problemstillinger i forbindelse med kryssing av Oslofjorden.

– Samtidig vil vi takke alle politikere i Vestby som har vært inne på samme linje som oss. Hele det politiske miljøet i Vestby har gjort det og det har nok ikke vært uvesentlig, sier han.

Artikkeltags