Fast tradisjon med Vestby-besøk

Mange utenfor Vestby kommune tar turen til julemessen i Vestby. Her ser vi Ås-familien: Kristian Røed Engseth (3) med mamma Christine Røed Engseth og mormor Solveig Røed hos Vestby Husflidslag.

Mange utenfor Vestby kommune tar turen til julemessen i Vestby. Her ser vi Ås-familien: Kristian Røed Engseth (3) med mamma Christine Røed Engseth og mormor Solveig Røed hos Vestby Husflidslag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Julemessen på Prestegården tiltrekker seg også folk fra utenfor kommunen. - Dette er en fast tradisjon vi har, sier Solveig Røed fra Ås.

DEL

Hun hadde tatt med seg datter Christine Røed Engseth og barnebarnet Kristian Røed Engseth (3) til Prestegården i Vestby.

- Vi har noe tilsvarende i Ås også, men jeg synes det er ekstra mye fint her, sier Solveig.

Familien tittet lenge på håndarbeidet Vestby Husflidslag hadde laget og det var trangt i gangene i husene på Prestegården.

Mange skulle finne en eller to ekstra juleting og vi er også sikre på at en del ting til å ha under juletreet ble handlet inn.

- Det er mange som ordner julebaksten på et par minutter. Vi selger masse kaker og tilbyr alle tradisjonelle julekaker, forteller Camilla Sjølie.

Hun og Trude Andersen har bakt masse de siste ukene og har også tyvstartet litt.

- Vi begynte tidlig med det som kan fryses, men det ble en solid innspurt de siste 14 dagene, sier Camilla.

4H passet på å tilby de fremmøte litt gratis pepperkakker, tente opp grillen og hadde litt mat på lur for de som kom sultne. Det ble også litt nisser å se etter hvert og de fleste små og store fremmøtte virket godt fornøyde til tross for at værgudene ikke spilte helt på lag.

Klikk her for å se flere bilder!

Artikkeltags