Gå til sidens hovedinnhold

Mann alvorlig skadet på Tusenfryd - nektes erstatning

Artikkelen er over 4 år gammel

FOLLO: Sommervikaren som den gang var 18 år gammel ble sommeren 2015  alvorlig skadet i en ulykke på Tusenfryd vil ikke få utbetalt erstatning. Nå vil han saksøke fornøyelsesparken.

– Han føler seg fullstendig overkjørt av sin tidligere arbeidsgiver, sier advokat  Christian Lundin i Advokatfirmaet Ness Lundin DA til VG.

Sommervikaren jobbet som operatør ved vann-berg-og-dal-banen «SuperSplash» 30. juli 2015, da han tråkket feil, slik at den venstre foten kom i klem og ble nesten helt avrevet under kneet.

Etter flere måneders sykehusbehandling, klarte legene å redde benet.

– Legene har gjort en fantastisk jobb, men han vil ha nedsatt funksjon i benet resten av livet, sier Lundin, som har bistått mannen etter ulykken, sier advokaten.

Lundin sier at mannen (nå 20 år) er innstilt på å stevne Tusenfryd for retten. Advokaten har sendt Tusenfryd et prosessvarsel.

– Kommer saken for retten, vil saken dreie seg om mer enn min klient. Da vil manglende sikkerhet for alle ansatte i parken bli et tema, siden de ansatte rullerer mellom attraksjonene, sier Lundin.

Tusenfryd: ingen kommentar

Tusenfryd hevder at det ikke foreligger grov uaktsomhet fra selskapets side og mener det derfor ikke er grunnlag for å utbetale erstatning.

Markedssjef i Tusenfryd, Erik Røhne Andersen, sier at fornøyelsesparken ikke vil kommentere saken på nåværende tidspunkt. I en epost til VG skriver han følgende:

– Tusenfryd kan bekrefte at vi har mottatt prosessvarsel. Siden det fortsatt er dialog mellom partene og det pågår saksforberedelser vil det være naturlig for oss å ikke kommentere detaljer i saken på nåværende tidspunkt.

Kommentarer til denne saken