Seks personer siktet for drapsforsøk i Follo

Teknikere er på vei inn i blokka på Flåtestad der det har vært en voldsepisode.

Teknikere er på vei inn i blokka på Flåtestad der det har vært en voldsepisode. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En 18 år gammel jente er utenfor livsfare etter et drapsforsøk på Flåtestad i Oppegård tirsdag kveld.

DEL

OPPEGÅRD: Politiet fikk tirsdag kveld melding om en voldshendelse i Oppegård. En 18 år gammel kvinne ble bragt til sykehus.

Politiet i Follo har i dag fått opplyst at hun er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate.

– Vi har pågrepet seks personer, og alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier politioverbetjent Rikke Hallgren til ØB.

Politiet er i en innledende fase av etterforskningen, og jobber med å få klarhet i hva som har hendt.

De fortsetter teknisk etterforskning og avhør av pågrepne og vitner utover dagen. Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet.

Vitner til hendelsen

Vitner til politiaksjonen tirsdag kveld forteller om et massivt oppbud av politifolk.

– Det var fem politibiler og både uniformerte og sivilkledde tjenestemenn. De var både inne i blokka og utenfor. Også hunder ble brukt for å finne det de lette etter, sier vitnet til Østlandets Blad.

Videre forteller han at den aktuelle boligblokken er belastet med mye bråk og at politiet tidligere har vært blandet inn.

Uklart hendelsesforløp

– Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen og ønsker foreløpig ikke å gå ut med mer informasjon. Det er mye vi kartlegger, kriminalteknikere er på stedet og gjør undersøkelser, og vi er i full gang med informasjonsinnhenting, sier Hallgren til NTB.

Hun kan ikke si noe om hva slags skader 18-åringen er påført, og heller ikke om voldshendelsen har skjedd innendørs eller ute. Hvem som varslet politiet, vil hun ikke gå ut med, heller ikke motivet bak volden.

– Det er uklart hvor dette har skjedd. Kriminalteknikere er i full sving og det er mange impliserte, så hendelsesforløpet er uklart, sier Hallgren.

– Vi er i den situasjon at vi jobber med videre avhør for å få kartlagt det som har skjedd, sier politioverbetjenten.

– Er de pågrepne kjent for politiet fra tidligere?

– Det jeg kan si om det, er at de ikke er kjent for oss for tilsvarende adferd, mer ønsker jeg ikke nå å si om det, svarer Hallgren Østlandets Blad.

Varetektsfengsling

Politiet kommer til å gå ut med en liste over forsvarere og fornærmedes bistandsadvokat senere onsdag. Det ligger an til at politiet vil fremstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.

– Ettersom de er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det naturlig at den videre etterforskningen vil avklare spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av kort tid, sier Hallgren.

Hun sier politiet i tillegg til å jobbe med avhør av de siktede og fornærmede også er i full sving med å avhøre vitner.

Artikkeltags