Det hevder hans forsvarsadvokat, Jon Alshus. Ranet skjedde mandag 22. juni ved 23.30-tiden.

Raneren tilstår

En 18 år gammel mann fra Bærum har erkjent at det var han som ranet bensinstasjon med en brødkniv. Utbyttet ble 8.500 kroner.

– Han har hele tiden skjønt alvoret av det han gjorde og synes det var forferdelig dumt, hans forsvarsadvokat Peder Morset til Vestby Avis.

Politiet fant raskt frem til en leilighet med tre-fire personer i Vestby sentrum. Alle ble ansett som mistenkte, men til slutt ble altså en 20-åring fra Vestby tiltalt for medvirkning til ranet.

Han nekter straffskyld.

– Min klient har forklart at han gikk på en sprekk med rusmidler den kvelden. Han var i en blandingsrus, sier advokat Alshus.

Frem og tilbake på motorsykkel

Ransmannen har forklart at han skal ha sittet på med en bekjent på motorsykkel fra Vestby sentrum til Tegnebyholtet. Vestby-mannen skal ha vært føreren av motorsykkelen.

– Etter min mening kan han ikke ha vært i stand til å kjøre den, hevder Alshus og mener en av de andre fra leiligheten var sjåfør.

20-åringen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av en mindre mengde heroin. Begge mennene er tiltalt for å ha brukt narkotika.

Rettssaken mot de to blir behandlet fredag i Follo tingrett.

Aktor i saken er politiadvokat Nora Ingebrigtsen.