Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Det bor 16.000 mennesker i Vestby kommune, men fredag kan det komme dobbelt så mange til vår kommune i løpet av dagen. Anledningen er kort og greit shoppingdagen Black Friday. I fjor stod folk i kø i flere timer og løp alt de kunne for å sikre seg de beste tilbudene på morgenkvisten. Også vaktene fikk litt å stri med.

Kaotiske tilstander

– Det er helt kaotiske tilstander her. Vi forsøker å holde alt under kontroll så godt vi kan, fortalte en Securitas-vakt til Vestby Avis rett etter at portene hos Norwegian Outlet var åpnet og folkemassen strømmet på.

Daglig leder Einar Sørland kunne også fortelle at det er mange som tar turen til Vestby på disse dagene.

– Det har vært opp mot 30.000 mennesker på Black Friday før, understreket Sørland.

Trafikkaos

Han har tidligere sammelignet handlefesten med nasjonaldagen.

– Det kan synes som at kundene liker kombinasjonen av tidlig julehandel og ekstrempriser på merkevarer. I fjor var det trafikkkaos helt ut til E6 og et folkehav på nivå med Karl Johans gate på 17. mai, så dette gleder vi oss virkelig til.

Også Vestby Storsenter har slengt seg med på Black Friday. I fjor kunne Outlet One og flere andre fortelle om mer folk enn til vanligvis i butikkene og senterleder Christin Werge Johansen lekte «julenisse» og slapp ned noen gaver hver dag. Se filmklippet her!

Kommer fra USA

Black Friday faller alltid på fredagen etter den store høsttakkefesten i USA. Denne dagen feires alltid på den fjerde torsdagen i november, og dermed faller Black Friday alltid mellom 23. og 29. november. I år er datoen 28. november. Dagen markerer samtidig avspark for julehandelen.

I USA er Black Friday årets beste shoppingdag, med tanke på å gjøre gode kupp.

Les også:

- Det er kaotiske tilstander her!
Sjekk dette hoppet!
Slik reagerer man på en gavepose!