Gå til sidens hovedinnhold

Vil spre varme i førjulstiden

Artikkelen er over 2 år gammel

Emelie Johansen vil spre varme blant Oslos vanskeligstilte. Sammen med to venninner har de startet å samle inn votter, skjerf, luer, pledd og julegaver til hjemløse og trengende i Oslo

Forleden la Emelie Johansen ut følgende beskjed på Vestby Venner-siden på facebook:

«Vi er tre jenter som gjerne vil gjøre litt frivillig arbeid nå som vinteren er her. Derfor samler vi inn nytt og pent brukt av votter, skjer, luer, pledd og julegaver til hjemløse og trengene i Oslo. Det er satt ut innsamlingsesker på kafeen i 2. etasje på Vestbysenteret og en eske hos Godset Bruktbutikk ved Vestby stasjon. Ellers er det mulig å levere direkte til en av oss. Vi reiser inn til Oslo for å dele ut nærmere jul, og blir det noe til overs så gis dette til Kirkens Bymisjon».

- Vi har sett på Petter Uteligger på TV og blitt inspirert av den enorme jobben han gjør. Dessuten har vi jo også sett hvor mange som sliter i Oslo. Vi som står bak dette initiativet er også glade i å hjelpe andre, og selv om det er i mindre skala så håper vi å spre litt varme og omtanke i tiden fram mot jul, sier Emelie Johansen.

Les også

Snart kommer det TV-serie med Dag Otto

 

Hun håper eskene de har satt blir fylt opp med ting.

- De som vil bidra kan gi både nye og brukte ting. Det viktigste er at tingene er rene og hele, og at de gir varme nå som det er kaldere. Vi sorterer også slik at vi ikke gir bort noe vi ikke kunne gått med selv.

Les også

Petter Uteligger til Vestby-folk: – Start med å møte blikket til dem du møter på gata

 

Emelie Johansen er opprinnelig fra Ås, men engasjerte seg på Frivilligsentralen for å bli kjent med mennesker i sin nye bostedskommune. Sykepleieren forteller at hun også opprettet en facebookgruppe hvor hun søkte etter turvenner.

- Responsen på det var veldig god. Gruppa har nå 95 følgere og jeg har fått gode venner jeg både kan gå tur med og ha det hyggelig sammen med ellers, smiler hun.

Les også

Hver onsdag fyller Ingjerd bilen og drar til Oslo

 

Kommentarer til denne saken