Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Nå arrangeres det marked i Vestby for å få folk til å kaste mindre. Nylig åpnet Thorvaldsen gården opp for andre selgere og kunder under frimarked.

– Jeg hater at folk kaster ting, og ved å arrangere marked så håper jeg det vil inspirere folk til å heller selge det man er lei av, sier Mona Hærnes, butikkeier av Thorvaldsens Café og Himmelske Gleder.

En fast aktivitet

Frimarkededet var åpent for alle som vil stå på stand og selge fra Thorvaldsen gården. Butikkeieren har arrangert lignende mange ganger før, og håper at markedet kan bli en fast aktivitet hver måned til neste år.

– Hvis det hadde vært opp til meg, hadde vi holdt det hver lørdag. Jeg synes det er kjempegøy å arrangere, sier Hærnes.

Mye moro

Denne lørdagen hadde ikke Hærnes-familien noen varer ute selv, men på gården stod det flere privatpersoner bak egne stands. En av dem var Jan Bramming fra Vestby.

– Jeg har vært her én gang før, og det var moro. Da solgte jeg for mellom 500 og 1000 kroner, sier han, og legger til at å selge på marked ikke er noe man blir kjemperik av, men at det er hyggelig å bare kunne selge ting.

Litt lenger unna står Hege Therese Svads fra Drøbak. Hun har kommet langveis fra for å selge tingene sine.

– Jeg ble tipset om dette markedet av en venninne, og tenkte det ville være spennende å komme hit. Jeg kan ikke bare kjøpe og kjøpe, det er bra å prøve å få solgt noe også, sier hun.

Drøbak-fruen har ikke hatt et salg ennå, men dagen er ennå ung og hun er optimitisk.

– Jeg regner med å få solgt etter hvert, sier hun.