VESTBY: Tjukkasgjengen i Vestby synes det er trist at kommunen ikke prioriterer å få opp gatelys langs populære turveier i nærområdet. Fra Vestby sentrum og opp mot naturbarnehagen er det bekmørkt, og Marit Lise Petterson synes strekningen er veldig hyggelig, men fryktelig skummel på kveldstid.

– Forleden var det like før vi krasjet med en syklist, og det var bare flaks at ingen ble skadet. Svingen etter barnehagen er veldig farlig og uoversiktlig. Her bør det settes opp både lys og et speil, sier hun og tilføyer at på deler av strekningen må de gå gjennom hagen til en nabo for å unngå å gå der det er mest uoversiktelig.

Appellerer til kommunen

Hun får støtte fra flere aktive turgåere, som mener kommunen har et ansvar overfor innbyggerne og turveier flere steder i kommunen.

– Det er trist. Folk oppmuntres til å bruke uteområdene og til å ha fokus på helse, men det legges ikke til rette, sier Hilde Busk.

Petterson synes det er guffent å ikke kunne se hvilket føre de går på, og sier det er plagsomt når de møter lys fra motgående trafikk.

– Dersom det regner er det helt forferdelig. Asfalten tar lyset fra bilene, og vi ser ingenting, sier hun.

Kan hvis de vil

Marit Lise har lagt merke til at det er satt opp lysstolper på veien opp mot outletsenteret.

– Det går veldig fort når det først settes i gang, sier Petterson og legger til at hun synes hele strekningen fra Vestby til Dehli Øst skal belyses.

Tjukkasgjengen håper at kommunen vil få øynene opp for viktigheten av belysning langs veier der turfolket ferdes, slik at flere kan få glede av veiene.

– Dette betyr veldig mye for oss som er ute og går, avslutter Petterson.