VESTBY: I disse dager tjuvstarter hun nemlig med en aldri så liten promoturné med eget band og selvskrevne låter.

– Jeg kan love publikum at det blir et variert repertoar, både typiske singersongwriter-låter og noen mer jazza og rocka. Først og fremst ønsker jeg å berøre folks hjerter med musikken min, sier Maria.

Hun roser musikerne i bandet sitt Torbjørn Alsos Raae på gitar, Jan-Olav Renvåg på bass og trommis Terje Engen. Selv trakterer hun keybordtangentene.

- Nå skal vi bli skikkelig kjent med låtene og få dem under huden før vi går i studio og spiller dem inn.

- Når kommer plata ut?

- Forhåpentligvis til høsten.

Triste og glade sanger

Maria skriver ikke bare melodiene selv, også tekstene til låtene er hennes egne.

- Hva liker du best, å komponere eller skrive tekster?

- Å skrive låtene. Jeg lager alltid musikken først. Så lytter jeg til den og finner ut hva den passer til. Egentlig hater jeg å skrive tekstene, men jeg blir som oftest veldig godt fornøyd med resultatet. Og så lenge jeg synes jeg har noe å melde, kommer jeg til å fortsette å skrive tekster selv.

Tekstene hennes handler mye om det hun selv har opplevd eller det mennesker hun kjenner går igjennom.

- Etter at jeg ble mor har jeg fått så mye på hjertet. Sønnen vår, Johannes, har for eksempel en alvorlig sykdom, og da han var mindre holdt vi på å miste han. Sånt noe synger jeg om, men jeg har absolutt ikke bare triste låter.

Fra hjerte til hjerte

Maria sier hun tror mye av det hun synger om, er ting folk kan kjenne seg igjen i.

- For meg er det viktig å berøre hjertene til publikum.

Av den grunn har Maria oversatt alle tekstene sine til norsk, til å begynne med skrev hun på engelsk.

- Jeg tror tekstene virker mer direkte når jeg fremfører dem på norsk, og jeg vil så gjerne nå frem til dem som lytter til musikken min.

- Hva er den ultimate drømmen rent karrieremessig?

- Det er at jeg får skrive låter og opptre på heltid. Dessuten håper jeg å få et ben innenfor i platebransjen og bli respektert for det jeg gjør. Og ja, at folk skal komme å høre på meg. Det at folk virkelig gidder å gå ut av huset sitt for å høre på meg, ja, det er bare helt vanvittig stort! avslutter Maria Mohn