Nå blir Vestby og Hvitsten satt på TV-kartet

Hvitsten er en sommerperle som vil bli benyttet i en TV-serie på TVNorge fremover.

Hvitsten er en sommerperle som vil bli benyttet i en TV-serie på TVNorge fremover. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Regn med å se en del filmklipp fra Hvitsten fremover. TVNorge skal lage serien «Neste sommer» fra det lille tettstedet i Vestby kommune.

DEL

Det er produksjonsselskap Feelgood med Thomas Giertsen i spissen som skal spille inn ti episoder det første året på 23 minutter. Den kjente manusforfatteren Lars Gudmestad er med og det er flere kjente komikere i rollene. Hvitsten som innspillingssted ble avslørt i formannskapsmøtet på Vestby rådhus mandag.

Satser stort

Vestby kommune blir dermed med i det som er TVNorges største dramasatsing noensinne.

- Dette har potensiale til å bli en ny populær humorserie for et voksent publikum. Gjenkjennelsen vil være stor for de aller fleste av oss, om vi ikke selv har hytte er det her skapt humoristiske situasjoner som er like aktuelle for andre situasjoner i livet. Den nesten hysteriske søken etter idyll og lykke, blandet med stresset grunnet trang hytte og nære relasjoner vil måtte eksplodere med jevne mellomrom. Publikum kan glede seg, sier konsulent Wibecke Rønseth i Norsk filminstitutt.

Meningen er at serien skal gå i flere sesonger og sette Vestby og Hvitsten på kartet.

Daglig leder Magnus Ravlo Stokke i Feelgood har fortalt litt mer om konseptet til Dagbladet.

- Nordmenn er alltid på jakt etter den perfekte hytteferien, til tross for svigerforeldre, foreldre, kranglete naboer og alt annet som byr på trøbbel. Og så er det jo dette med at «neste sommer, da skal alt bli så mye bedre», sier Stokke til riksavisen.

16 millioner kroner

Produksjonselskapet Feelgood har en rekke andre serier på sin merittliste: «Nårje», «Torsdag kveld fra Nydalen» og «En god nummer to». Seriens totalbudsjett skal være på 16 millioner kroner, i følge Dagbladet.

Sendestart vil trolig være på TVNorge i løpet av vinteren/våren 2014.

Les mer om konseptet «Neste sommer» her!

Artikkeltags