17 norske filmer i vente

THRILLER: Kari Bremnes spiller uredd journalist i «Kings Bay», en politisk thriller med utgangspunkt i gruveulykken på Svalbard i 1962. Foto: SF Norge

THRILLER: Kari Bremnes spiller uredd journalist i «Kings Bay», en politisk thriller med utgangspunkt i gruveulykken på Svalbard i 1962. Foto: SF Norge

Artikkelen er over 3 år gammel

Hele 17 norske filmer er i vente denne filmvåren. Her er noen av dem.

DEL

NÅ FÅR DU VESTBY+ TIL UNDER ÉN KRONE DAGEN. BLI ABONNENT NÅ!

«Marcus & Martinus – Sammen om drømmen»

Premiere 20. januar

Dokumentar om tvillingbrødrene som er villig til å ofre alt for hverandre og musikken, og fanpublikummet får følge dem på avgjørende øyeblikk i reisen mot stjernene. Allerede er 20.000 billetter solgt.

Regissør: Daniel Fahre

«Kings Bay»

Premiere 27. januar

Kari Bremnes spiller journalisten som kommer på sporet av sannheten om gruveulykken i Kings Bay på Svalbard i 1962, men sterke krefter prøver å stoppe henne i denne thrilleren.

 Regissør: Stig Svendsen

«The Rules for Everything»

Premiere 27. januar

Enkel dramakomedie om de vanskelige spørsmålene i livet, når Storm (10) må lage regler for at verden ikke skal falle fra hverandre når faren forsvinner og moren lager selvhjelpsvideoer.

Regissør: Kim Hiorthøy

«Trio – Jakten på Olavsskrinet»

Premiere 17. februar

Vennegjengen Trio, kjent fra NRK-seriene, tar turen til filmlerretet med en spektakulær skattejakt etter det sagnomsuste Olavsskrinet, beregnet på hele familien.

Regissør: Eva Dahr

«Det norske hus»

Premiere 17. februar

Godhjertet politisk satire/komedie, som tar til når ressurssterke Ramin kommer syklende over norskegrensen og finner veien til Akademiet for å lære å bli norsk.

Regissør: Jan Vardøen

«Hjertestart»

Premiere 24. februar

Offshorearbeideren Kjetil, spilt av Kristoffer Joner, blir enkemann og legger ut på reise til den seks år gamle adoptivsønnens fødeland Columbia – en reise som forandrer dem begge for alltid.

Regissør: Arild Andresen

«Karenina and I»

Premiere 24. februar

Med Liam Neeson som fortellerstemme følger man Gørild Mauseth når hun skal spille «Anna Karenina» på russisk, og hvordan hun forsvinner inn i karakteren på en indre reise.

Regissør: Tommaso Mottola

«Tungeskjærerne»

Premiere i mars.

Ny dokumentar fra Solveig Melkeraaen, denne gang om ungene i Vesterålen som følger tradisjonen med å jobbe som torsketungeskjærere, sett gjennom byjenta Ylvas øyne.

Regissør: Solveig Melkeraaen

«Barndom»

Premiere 3. mars

Margreth Olin tar for seg barndommen og hvor mye lek og fantasi betyr, i det som beskrives som en helaftens kinofilm om barn i dokumentarform.

Regissør: Margreth Olin

«Karsten og Petra – Ut på tur»

Premiere 10. mars

Nå får norske barn møte de to nye skuespillerne som gestalter de velkjente Karsten og Petra-karakterene, som skal på fjelltur med familiene sine.

Regissør: Arne Lindtner Næss

«Oskars Amerika»

Premiere: 24. mars

Om 10 år gamle Oskar, som må tilbringe sommeren hos den gretne bestefaren når moren reiser, men finner selskap i Levi, som bor i skogen med en nærsynt hest. Sammen planlegger de å ro til Amerika for å finne Oskars mor i denne familiefilmen.

Regissør: Torfinn Iversen

«Hoggeren»

Premiere: 31. mars

Ikke et kinoår uten en Anders Baasmo Christiansen-film, og i dette dramaet spiller han Anders – som etter 20 år i Oslo vender tilbake til Rukkedalen og fordriver dagene med å hugge trær i skogen sin, men kommer i konflikt med slekten.

Regissør: Jorunn Myklebust Syversen

«Gråtass redder gården»

Premiere 7. april

Ny familiefilm i Gråtass-universet, der Goggens lille gård står i fare for å bli slukt av motorveiplanene til kommunen. Og da trår Gråtass og Gustav til for å redde den.

Regissør: Peder Hamdahl Næss

«Prebz & Dennis – The Movie»

Premiere 7. april

YouTube-stjernene Prebz og Dennis forflytter seg over til kinolerretet, i historien om når Preben prøver å komme i form til fjelltoppbestigning, mens Dennis får kjæreste og prøver å ta lappen – samtidig som det loves «vlogging, pranks, skjult kamera og alt vi kjenner fra Norges mest populære YouTube-kanal».

Regissør: Kaspar Synnevåg

«Fluefangeren»

Premiere 21. april

Drama, innspilt i Makedonia, om en lærer som mister jobben når et nytt politisk parti tar makten. Dermed låser han elevene sine inne i klasserommet for å løse en livslang etnisk konflikt – og bevise sin verdi for skoleledelsen.

Regissør: Izer Aliu

«Lyst»

Premiere 21. april

Skrekk/thrillerfilm om krimforfatteren Lisa, som skriver drøye bøker, men som etter et overgrep låser seg inne i leiligheten sin – der det later til at noen filmer henne. Hva er fantasi og hva er virkelighet, heter det om filmen.

Regissør: Severin Eskeland

«Richard Storken»

Premiere 5. mai

Familie/animasjonsfilm, der et norsk produksjonsselskap er med på samarbeidet, og hvor norske stemmer som Haddy Njie, Bjarte Hjelmeland og hele familien Oftebro er å høre – når historien om spurven Richard som vokser opp i en storkefamilie.

Regissør: Toby Genkel og Reza Memari.

(NTB)

Artikkeltags