Traktordekkene ble brukt som spritlager

I disse dekkene fant tollerne 423 liter sprit.

I disse dekkene fant tollerne 423 liter sprit. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den i overkant kreative smugleren fortalte at han kun skulle levere noen traktordekk til en bekjent. Det han ikke fortalte var at dekkene var fulle av sprit.

DEL

Det noe spesielle smuglerforsøket ble avdekket på søndag. En polsk mann i en varebil kom kjørende over grensen, og kom seg gjennom forbi tollstasjonen. Men tollerne ante ugler i mosen, og fulgte bilen innover i Norge.

Ved Solbergtårnet ble sjåføren stanset.

– Det var en polsk mann som fortalte at han Jepp, hele hadde jobbet i Norge tidligere, og at han var i landet for å finne mer jobb. Samtidig hadde han med noen varer som skulle leveres til en bekjent, forteller Per Kristian Grandahl hos Tollvesenet.

Fylt med 423 liter sprit

Varene han snakket om var seks traktordekk som lå i bilens varerom. Dekkene var ikke deklarert og sjåføren måtte dermed bli med tilbake til Svinesund. Der ble både varebilen og traktordekkene skannet.

– Det var da vi så at dekkene så ut til å inneholde noe flytende. Ved nærmere undersøkelser viste det lå flere hundre liter sprit inne i dekkene, sier Grandahl.

Han humrer litt av hele smuglerforsøket.

– Mange er villige til å prøve det meste i forsøk på å smugle inn varer, sier han.

Tollerne brukte faktisk over et døgn på å få ut all spriten.

– Vi var ikke ferdig med å få ut alt før langt ute på mandag. Totalt var det 423 liter sprit i dekkene, sier han.

Deklarerte ikke modellfly

Men det har vært flere spesielle beslag på grensen i helgen. Natt til søndag ble enj mann stanset da han forsøkte å kjøre gjennom grønn sone med et modellfly. Til tollerne fortalte mannen at han hadde kjøpt flyet i Sverige for 56.000 kroner.

Trolig gikk både pengene og modellflyet i vasken for mannen. Flyet ble nemlig beslaglagt av politiet. Samtidig må mannen forberede seg på en politisak.

– Dersom beslaget opprettholdes vil vi beholde flyet og mannen vil trolig få en bot i posten, sier Grandahl.

– Hva skjer med flyet?

– Hvis beslaget opprettholdes så vil det selges på auksjon, sier han.

Det siste beslaget Tollvesenet kan rapportere om fra den siste uken, skjedde like før helgen. En mann kom kjørende over den gamle Svinesund-grensen med 40.000 sigaretter i bagasjen.

– Sigarettene ble funnet i mannens bagasjerom. Det var ikke engang gjort et forsøk på å gjemme varene, sier Grandahl.

Varene ble beslaglagt og mannen er anmeldt for smuglerforsøket.

Artikkeltags