Fant giftampull på øy i Oslofjorden

Follo Brannvesen forteller at de har vært på Håøya etter at det har blitt funnet en giftampull.

DEL

Håøya er ei øy i Frogn i Akershus, nordvest for Drøbak og Oscarsborg. Vaktleder Roger Andersen i Øst 110-sentral sier til Amta litt før klokken 16 at de fikk en melding fra politiet om de kunne ta oppdraget.

– Det var en tilfeldig person som fant en giftampull og kontaktet politiet. Vi ble kontaktet og spurt om vi kunne hente den. Det har vi gjort og nå levert til politiet, sier vaktlederen.

Dukker opp hele tiden

Han sier at vedkommende som fant giftampullen har gjort det helt riktige ved å kontakte enten brann eller politi.

Andersen sier at det ikke er første gang brannvesenet må bistå.

– Som du sikkert har sett i mediene: Det dukker opp giftampuller hele tiden, konkluderer han.

Det er bare en måned siden det ble funnet en giftampull et annet sted i Oslofjorden. Da ble funnet gjort i Hvitsten.

Mer om den saken her:

Brannvesenet har opp gjennom årene advart folk mot giftampuller fra 2. verdenskrig og Hurums brannsjef Nils Georg Nordskag sa dette til NRK våren 2018.

– Det er en klar ampulle på 6–7 cm som inneholder diverse midler som ble brukt som et måleinstrument av tyskerne under krigen for å påvise stridsgasser. Derfor går vi ut ifra at alle ampullene er giftige. Ikke alle like giftige, men en av typene kan inneholde dødelig gift, cyanid.

Slik ser de forskjellige ampullene ut:

Flere oppdrag i Follo

Brannvesenet i Follo har ellers hatt et par oppdrag lørdag. Det har vært et trafikkuhell i Vestby kommune. To biler var innblandet i uhellet ved Såner kirke, men det skal ikke ha blitt noen personskader.

– Så har det også vært en bra i en garasje i Enebakk, men den har vi ikke hatt mulighet til å tvitre om på Twitter. Her har beboer klart å slukke selv, vi vet ikke hva som brant i garasjen, men er der nå for en kontroll, sier Andersen.

Artikkeltags