Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer fra Vestby pågrepet i stor narkosak

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har pågrepet 60 ungdommer fra Follo i en stor narkoaksjon. 3 av dem har bosted i Vestby.

VESTBY/SKI: Politiet i Follo bekrefter overfor Vestby Avis at minst tre av ungdommene som så langt har blitt pågrepet i saken er fra Vestby.

- Så langt i operasjonen er tre av de pågrepne fra Vestby. Men vi er ikke ferdige og det er fortsatt noen som kan vente seg besøk fra oss. Det kan også være vanskelig å si nøyaktig hvilken kommune ungdommene har som hjemsted i flere tilfeller, fordi de ikke bor fast på en adresse, sier lederen for etterretningen i follopolitiet, Lars Abelsen, til Vestby Avis.

Onsdag begynte politiet en stor aksjon mot det de mener er et organisert nettverk for kjøp, salg og bruk av narkotika blant ungdom i Follo. De ulovlige stoffene som har sirkulert i Follo er kokain, MDMA, hasj, marihuana og 2CB. I følge politiet skal narkotikaen stamme fra tyngre kriminelle miljøer i Oslo-området.

Møtes på skoler

Abelsen i follopolitiet forteller at de har fulgt med på utviklingen i flere år, og at de har sett en tydelig negativ utvikling de siste to årene. Han sier også at de fleste involverte er i videregående-alder.

- I hovedsak dreier det seg om ungdommer i alderen 16 til 20 år. Det er et organisert nettverk med noen sentrale personer. De har blant annet møttes på vidergående skoler forskjellige steder i Follo. I minst 2 år har vi fått flere signaler fra skoler, utekontakter og andre kilder som har vært bekymret for narkotika i lokale ungdomsmiljøer. Nå har det blitt såpass ille at vi valgte å slå til med en stor og bred aksjon, sier han.

Forebyggende aksjon

Formålet med aksjonen er i følge Abelsen å få ungdom ut av rusmiljøer og ulovlige aktiviteter.

- Selv om vi har fokusert aksjonen vår på sentrale personer i Oppegård er ikke dette et problem som er unikt for Oppegård. Dette er relevant for alle som bor i Follo. Med denne aksjonen ønsker vi å sende en klar beskjed til både ungdommene og foreldre om hva som foregår. Vi ønsker også å følge opp ungdommene som er involvert i samarbeid med blant annet kommunene og skolene. Mange preventive tiltak kan bli satt inn slik at ungdommene kommer seg bort fra narkotika og alle de negative konsekvenser bruk og handel med slike stoffer kan ha for resten av livene deres, sier Abelsen.

Kommentarer til denne saken