- Nå har vi et styringsdyktig, politisk flertall, sa Ludvigsen på rådhuset, i godt selskap med kommende varaordfører Eirin Bolle, Sp-gruppeleder Tone Skretting, SV-sjef Ronny Kjønsø, Venstre-boss Arjo Van Genderen og Annette Mjåvatn, ny gruppeleder i Arbeiderpartiet.

- Vi har partiprogram som er forholdsvis like i 85 prosent av alle politiske saker og vi skal drive forutsigbart, hevdet Ludvigsen.

- Jeg er glad vi tar ansvar sammen og vi sitter nå med et flertall på 21-14 i kommunestyret, sa Ronny Kjønsø som innrømmer at hans partiprogram og Bygdelistas spriker på en del punkter.

- Vi legger stridssakene til side, sa Kjønsø.

Tone Skretting (Sp) var glad man kom fram til en løsning og glad for en plass i formannskapet.

Annette Mjåvatn var glad man kom til en løsning med Bygdelista og at det blir en dame som heretter blir varaordfører.

- Selv har jeg forberedt med i halvannet år på å bli gruppeleder i partiet, sa Mjåvatn som fikk skryt fra alle kanter for sin arbeidsinnsats og hvordan hun taklet situasjonen som oppsto etter at hun i noen dager var kommunene påtenkte varaordfører.

Eirin Bolle understreket at hun hadde et samstemt parti bak seg når de nå valgte å gå i samarbeid med den rødgrønne blokka.

– Et godt politisk grunnlag for å drive videre de neste fire årene. Vi gikk til valg med visjoner om nye krefter og et nytt politisk klima. Det får vi nå, sa Bolle.

Hun la til at problemet med å innsette John Ødbehr som fortsatt ordfører i kommunen var en vesentlig årsak til at de ikke kunne komme til enighet med partiet som hun nå mener vil ha godt av å sitte på bakerste rad og etter hvert bygge seg opp igjen.

- Jeg gleder meg på vegne av Bygdelista, sa Eirin Bolle.

Den nye duoen på den kommunale politikertoppen er av MDG blitt betraktet som de to største maktmenneskene i Vestbypolitikken, et utspill som Arbeiderpartiets Annette Mjåvatn reagerte på med både forundring  og sinne.

- Vi tilbød langt mer enn hva det er gitt uttrykk for, men det virket som det kun var de viktigste postene som var interessante, sa Annette Mjåvatn.