Det er i Aud Max i år de arrangerer Nyttårskonserten for 13 gang.

- Vi har kapasitet til 750 publikummere og er godt i gang med målsettingen om å fylle disse 750 plassene i Aud Max førstkommende lørdag, sier Børre Midtsem i Ås og Vestby musikkorps og legger til:

- Helt siden starten har nyttårskonserten alltid blitt avviklet med deltagende solister. I år har vi med oss Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen. Noen vil kanskje huske tilbake til 2002, da Jørn Hoel gjestet konserten alene. Nå er han altså her for annen gang.

God duo

Det lokale musikkorpset mener de har truffet med en perfekt duo til helgens konsert.

- Disse to karene har lang fartstid og som duo har de har vist seg å være en svært god match, et slags Norges svar på Simon & Garfunkel vil noe hevde. Duoen besitter etter hvert noen «evergreens» som mange helt sikkert vil få et hyggelig gjenhør med. De som har fulgt med på TV 2 sin serie «Det store korslaget» vil vite at nettopp Albrigtsen, med sitt kor, vant denne underholdningsserien rett før jul.

- Om ikke janitsjarkorps akkurat er det orkesteret våre solister til vanlig reiser rundt med, må det nevnes at det hersket en svært god stemning sist torsdag da de gjestet oss på Ås ungdomsskole for en første felles gjennomkjøring av konsertrepertoaret.

Vestbykar er konferansier

Årets konferansier er ny i Nyttårskonserten.

- Vi er svært glade for at Lasse Hovd takket ja til oppgaven. Lasse har hatt ulike kulturelle engasjement i Vestby, men er nok allment mest kjent gjennom som rolle som «sermonimester» i en årrekke. Mange er de Julegateåpninger han har ledet og utallige er de julesanger som er sunget med Lasse og med hans inkluderende og lune engasjement.

Ås og Vestby musikkorps teller i dag cirka 40 medlemmer.

- Vi har et sterkt ønske om stadig å forbedre oss. Slik at for eksempel hver nye Nyttårskonsert skal oppleves som noe som har utviklet seg fra året før. Dette er noe vi ønsker å vise overfor publikum. Etter sammenslåingen av Ås musikkorps og Vestby janitsjar orkester for to år siden, har denne målsettingen blitt enklere å ta grep om.