Flyet ditt vil gå som normalt i ferien

Den kommersielle flytrafikken ville ha stanset helt opp ved en streik. Nå kan flyene ta av som normalt sommeren igjennom.

Den kommersielle flytrafikken ville ha stanset helt opp ved en streik. Nå kan flyene ta av som normalt sommeren igjennom. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ingen grunn til å fortvile. For mange er sommerferien nå reddet.

DEL

Partene i flyplassoppgjøret ble nemlig enige om å ta meklingspause og starte opp igjen til høsten.

– Har du ikke fått beskjed om noe annet fra ditt flyselskap, kan du føle deg trygg på at flyet ditt går som normalt, bekrefter Avinor overfor NTB.

Åtte mindre flyplasser

En streik blant ansatte i brann- og redningstjenesten ville lammet trafikken ved åtte mindre flyplasser. Åtte timer på overtid ble det fredag morgen klart at LO Stat, YS Spekter og Spekter var blitt enige om å sette meklingen på pause til godt over sommeren.

Ny meklingsfrist er 4. september. En eventuell streik vil dermed først være et faktum 5. september.

– Etter forslag fra mekleren ble partene enige om å ta en pause i meklingen for Avinor AS og Avinor Flysikring AS for å diskutere krevende spørsmål knyttet til overenskomstrevisjonen 2018, heter det i en melding fra arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, som forhandler på vegne av Avinor.

  Utsetter åpningen av Moss lufthavn Rygge til tidligst 2020 

Pensjon vanskeligst

Likelydende meldinger kom fra arbeidstakersiden. I alt 240 medlemmer i LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL) og YS-forbundet Delta sto klare til å legge ned arbeidet hvis det ikke ble oppnådd enighet i meklingen. Streiken skulle i så fall ha startet klokka 10 fredag.

Lønnsoppgjøret for dem som jobber ved brann- og redningstjenesten ved flyplassene har handlet om lønn og arbeidsvilkår, som ved de fleste oppgjør, men det vanskeligste spørsmålet denne gangen var etter alt å dømme om de ansatte fortsatt skal ha rett til å forhandle om pensjon.

– I meklingen for to år siden ble vi enige om å forhandle fram en ny pensjonsordning, men Avinor står fortsatt på at vi skal gi fra oss forhandlingsretten. Siden ledelsen ikke aksepterer at vi skal ha ei hånd på rattet i forhandlinger, er mekling og en eventuell streik eneste mulighet vi har for å sikre ansattes avtalte rettigheter, sa nestleder Fredrik Oftebro i NTL før meklingen startet. (ANB-NTB)

  Maja (22) fløy med Ryanair og mistet kofferten med arvesmykkene. Men det er det som skjedde etterpå som gjør henne trist 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken