Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Avtaler er underskrevet, nå venter man kun på en igangsettingstillatelse. Nye Hølen skole skal stå ferdig 21.august 2015.

To dagers intens møtevirksomhet er unnagjort og det er klart at Betonmast Østfold fra Rolvsøy ved Fredrikstad vil bli hovedentreprenør for prosjektet.

– De hadde totalt sett det beste tilbudet og det ble tatt hensyn til blant annet pris og ferdigstillelse, forklarer leder i byggekomiteeen, Erik Røhne (V) og Irene Brevad fra kommuneadministrasjonen.

Første tegninger

Duoen viser frem de første tegningene av den nye skolen, moderne og effektivt utnyttet rent plassmessig, det være seg alt fra klasserom, lærerrom, garderober, spesialrom og den store flerbrukshallen på 400 kvadratmeter.

– Totalt blir den nye skolen, inkludert flerbrukshallen, på 2.405 kvadratmeter, sier Erik Røhne og Irene Brevad.

– Summen som ble bevilget av kommunestyret var 81 millioner kroner. Vi har brukt noe allerede, smiler Røhne, som har kjørt knallhardt med sin komite og som i tillegg finner tid til å skryte av administrasjonen og den formidable jobben de har gjort i forbindelse med den nye skolen.

To i fylket

– Dette blir som vi vet en såkalt enparallellskole, det vil si en klasse på hvert klassetrinn. Tror denne skolen og Garder er de eneste i fylket som har denne varianten, undrer Erik Røhne.

– To av bygningene som utgjorde gamle Hølen skole skal rives. Det gjelder bygningene fra 1956 og 1970. Gamlebygget fra 1936 blir stående, men ikke brukt til skole, sier Erik Røhne.

Styrer alt

– Betonmast Østfold er totalentreprenør for prosjektet, det betyr at de styrer underentreprenører og har full detaljstyring, forklarer Irene Brevad.

– Men vi skal følge nøye med. Jobben vår er på ingen måte ferdig, tillegger Erik Røhne.