Har fått bud på bankbygg

Bankbygget i Son er til salgs. Nå har det kommet et bud på seks millioner kroner.

Bankbygget i Son er til salgs. Nå har det kommet et bud på seks millioner kroner.

Av

Til bankbygget i Son som nylig ble lagt ut for salg, har det allerede kommet inn bud.

DEL

Tidligere i høst kunne Vestby Avis avsløre at kommunen har takket nei til å kjøpe bygget. Ordfører Tom Anders Ludvigsen forklarte hvorfor man ikke vil kjøpe bankbygget og Spinnerigården i Son.

– Spinnerigården er en praktfull gård, men vi har vurdert det ut fra hva kommunen kan bruke Spinnerigården til. Skal kommunen kjøpe denne, så vet vi at det er et fredet bygg. Det betyr at vi må ha universell utforming. Det betyr at vi må ha inn heiser og heisordninger, så det er også en ting. Men vi vurderte mest hva vi skulle bruke den til og vi fant ut at de tingene vi har i og rundt Son kan vi klare uten å ødelegge Spinnerigården, sa ordføreren og snakket så om bankbygget.

- Vi har sett hva vi kunne bruke det til og kom frem til samme svar som med Spinnerigården.

Kommunikassjonsjef Heidi Erøy Hansen i SpareBank 1 kunne samtidig fortelle at banken ikke lenger ønsker å sitte på flere eiendommer.

-  I utgangspunktet vårt har banken en strategi på at vi ikke skal eie byggene våre, bortsett fra hovedbygget, var ordene hun brukte.

Nå har det første millionbudet kommet.

- Budet er på prisantydning, dvs. seks millioner kroner, sier eiendomsmegler Ellen Gundersen i EiendomsMegler 1 til Moss Avis.

Hun forteller at kjøpsinteressen i markedet så absolutt er til stede, men at SpareBank 1 Østfold Akershus som eier bankbygget, ikke vil vurdere noen bud før etter fellesvisningen som skal avholdes onsdag ettermiddag.

– Vi venter mange her da, og de som er interessert bør kjenne sin besøkelsestid, sier Ellen Gundersen.

– Når tror du eiendommen vil være solgt?

– Det kan nok skje allerede torsdag, sier Ellen Gundersen.

Artikkeltags