Kjemiker Sondre Nordhaug står ved en tank og blander ingredienser da Vestby Avis gjester Sletta gård. Her holder Bryggeriet i Son til, og Nordhaug ble i februar ansatt som bryggeriets første ølbrygger.
– Jeg trives godt. Hobbyen er blitt arbeidsplass, sier han.
Stor overgang
For selv om jobben ved Bryggeriet i Son er Nordhaugs første i kategorien, er han ikke ukjent med brygging.
– Jeg og noen kompiser har laget en god del brygg. Men vi startet i det små, og lagde rundt 24 liter om gangen.
– Den første gangen jeg brygget noe her lagde jeg rundt 500 liter. Det var like mye som jeg hadde laget til sammen før jeg begynte i jobben, opplyser Nordhaug.
Men nå begynner ølbryggeren å bli varm i trøya. Da Vestby Avis er innom er han i gang med å blande bryggeriets batch nummer 272.
– I snitt brygger jeg to dager i uka og bruker to dager på å tappe. Den siste dagen går som regel med til å vaske etter meg selv, sier ølbryggeren og ler.
– Sitter ikke mye stille
Daglig leder Rune Thorvaldsen har til nå vært en av de lokale ølbryggerne som har drevet Bryggeriet i Son på dugnad.
– Hvorfor valgte dere å ansette Sondre? spør vi ham.
– Vi ser at det å drive et bryggeri er en fulltidsjobb, derfor har vi også ansatt en ølbrygger i en 100 prosent stilling, og han sitter ikke mye stille, svarer den daglige lederen.
Thorvaldsen er godt fornøyd med nyansettelsen.
– I år øker vi produksjonen med 50 prosent fra et ganske forsiktig år i fjor. For nå som Sondre har kommet produserer vi omkring to batcher i uka, avslutter han.