Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Lørdag 24. mai blir det feståpning av den trivelige cafeen i Hølen og de nye eierne har spennende prosjekter på gang.

Anne og Knut Pettersen har bodd i Hølen de siste 11 årene. De har drevet Kunst og Hobby i Ski, men har nå valgt å satse i eget lokalmiljø. I mars kjøpte de den velkjente bokcafèen i Hølen og paret har mange planer for den fremtidige driften.

Hølen kunst og bokcafe skal bestå av flere avdelinger og skal blant annet inneholde en egen kunstfagbutikk hvor det skal selges alt av maling og tegnemateriale. Ved siden av i første etasje skal det være cafedrift, kunstutstillinger og bokutleie. I annen etasje skal det være en egen avdeling for barne- og ungdomsbøker i tillegg til et lokale hvor det skal holdes forskjellige male- og tegnekurs.

Herlig sted

I bygget ved siden av hovedhuset skal Knut åpne et rammemakeri og i kjelleren blir det åpnet en brukt- og antikkavdeling.

– Hvorfor ville dere ta over bokcafèen?

– Det er et herlig sted som kan gi oss en fantastisk arbeidsplass. Vi tar med oss det vi har drevet med i Ski og synes det passer godt inn her i Hølen, sier Anne Pettersen.

Hun sier at hun kanskje ikke hadde vært så djerv hvis de kun skulle drevet med cafedrift, og synes det er godt å ha flere ben å stå på. Ekteparet har stor tro på at bokcafèen kan bli et levende hus og et yndet tursted for folk i hele distriktet.

– Har dere hatt noe forhold til stedet tidligere?

– Ja. Vi har alltid hat et godt forhold til de tidligere eierne og har vært her mye både på musikkvelder og med barnebarna, forteller Anne.

Knut har flere ganger spilt på bokcafèen sammen med Kolbotn Bluesband.

Musikk vil også være tilstedeværende i tiden fremover, og paret har allerede bestemt at de i fremtiden ønsker å holde konserter om ettermiddagen på lørdager. I tillegg ønsker de å holde innendørs intimkonserter.

Både i ukedager og i helger vil det være maleaktiviteter på huset. Det vil bli innleid kunstmalere som skal undervise i olje- og akvarellmaling. På torsdagskvelder skal Anne selv stå for kurs i akrylmaling. Håpet er å leie inn en kurslærer i tegning, og kanskje vil dette også bli et tilbud til barn. Torsdag formiddag har Anne og Knut planer om å holde tegnecafé.

– Her kan de som har anledning komme å få inspirasjon til motiver, dele kunnskap med hverandre og drikke en kopp kaffe i en sosial setting, sier Anne.

Nyte sommerdagene

Paret har allerede fått masse forespørsler om andre aktiviteter på huset som strikkekvelder, quizkvelder og pubkvelder. Så det gjenstår å se hvor mye av dette paret vil få til.

Skjenkebevillingen er i boks, så det vil bli fullt mulig å nyte et glass vin eller en øl i sommervarmen.

Når det gjelder åpningstider har paret i første omgang planer om å holde åpent fra torsdag til søndag, men om de utvider selve åpningstiden på varme sommerkvelder skal de vurdere fortløpende.

– Det skjer mye i Hølen om dagen og Hølen er i en opptur. Det er et levende sted til å være så lite, og vi gleder oss masse til å få alt på plass og til åpningen, sier fru Pettersen.

Åpningsdagen blir en fest med mye musikk og moro, og etter den offisielle åpningen skal både Soon etter frokost, Hølenkoret og Bifrost underholde. Til slutt skal deler av Kolbotn Bluesband spille en times tid.