– Ikke betal eller trykk på lenker

Mange har mottatt denne eposten tirsdag. Det er en såkalt phishing-mail og kommer ikke fra Telenor, noe selskapet selv varsler om.

Mange har mottatt denne eposten tirsdag. Det er en såkalt phishing-mail og kommer ikke fra Telenor, noe selskapet selv varsler om. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Svindlere forsøker å lure bedrifter og privatpersoner med fakturaer som tilsynelatende er fra Telenor.

DEL

Nå advarer selskapet folk mot å åpne epostene.

«Advarsel! Denne er ikke fra Telenor, men fra svindlere som vil ha info eller installere skadevare. Slett den eller rapporter som spam», skriver telegiganten i en Twitter-melding der et eksempel på en av de falske epostene er vedlagt.

De falske fakturaene er veldig profesjonelt laget og ser ut til å være fra Telenor. Avsenderen er epost@telnor.no, men flere steder i epostene er det koblinger til teleselskapets egne nettsider.

Tidligere i år har Telenor advart mot at datakriminelle blir stadig proffere. Det ventes at profesjonaliseringen og antallet dataangrep vil øke i 2017.

- I 2016 så vi en økt profesjonalisering av organisert datakriminalitet, og salget av avansert skadevare på et grått/sort marked er blitt til milliardbutikk, sa sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen i Telenor til NTB i januar. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken