Rekordmange tatt med for mye alkohol og tobakk i bagasjen på Gardermoen

Ifølge Tollvesenet ved Gardermoen har hver fjerde av dem som blir plukket ut for kontroll, med seg enten for mye av lovlige varer eller helt innførselsforbudte varer. Det betyr imidlertid ikke at hver fjerde reisende bruker reglene, sier seksjonssjef Tor Gjermund Fredriksen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Ifølge Tollvesenet ved Gardermoen har hver fjerde av dem som blir plukket ut for kontroll, med seg enten for mye av lovlige varer eller helt innførselsforbudte varer. Det betyr imidlertid ikke at hver fjerde reisende bruker reglene, sier seksjonssjef Tor Gjermund Fredriksen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto:

Av

Over 40 prosent flere flypassasjerer ved Oslo Lufthavn har blitt bøtelagt for ulovlig mengde alkohol og tobakk så langt i år sammenlignet med i fjor.

DEL

Aldri tidligere har så mange blitt stoppet med for mye alkohol og tobakk på vei inn til landet.

Dagbladet skriver at tall fra Tollvesenet viser at hittil i år har 1.756 flypassasjerer blitt bøtelagt for å ha tatt med seg for mye alkohol og/eller tobakksvarer fra utlandet. På samme tid i fjor var tallet 1.230, noe som er en økning på 43 prosent.

– I gjennomsnitt har passasjerene fått 1.170 kroner hver i bot, sier seksjonssjef Tor Gjermund Fredriksen i tolletatens grenseseksjon ved Oslo Lufthavn, til avisen.

Når det gjelder brudd på den tollfrie kvoten for alkohol og tobakk, forteller Fredriksen at det i juli måned ble utstedt bøter og forenklede forelegg for 2 millioner kroner. I fjor var tallet 1,5 millioner.

– Hver fjerde av dem som blir plukket ut for kontroll, har med seg enten for mye av lovlige varer eller helt innførselsforbudte varer, sier seksjonssjefen.

(©NTB)

Artikkeltags