Har du sommerdekk på bilen? La den stå, oppfordrer meteorologene

Har du ikke fått på vinterdekkene burde du la bilen stå tirsdag morgen er oppfordringen fra Meteorologisk institutt.

Har du ikke fått på vinterdekkene burde du la bilen stå tirsdag morgen er oppfordringen fra Meteorologisk institutt. Foto:

Av

Meteorologisk institutt oppfordrer bilister på Østlandet som fortsatt kjører med sommerdekk, til å la bilen stå på tirsdag, for da venter de årets første større snøfall.

DEL

På Østlandet er det ventet vanskelige kjøreforhold, spesielt i ytre strøk. I Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Østfold er det fare for glatte veier mellom klokken 6 og 12 tirsdag. Mandag kveld ble det derfor sendt ut OBS-varsel for disse fylkene.

– Snøfallet kommer mest sør for Oslo. Det er ikke så store snømengder, men det er første snøfall i lavlandet på Østlandet, og det kommer på bunnfrossen bakke. Det kan erfaringsmessig gi utfordringer – først og fremst på mindre sideveier, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til VG.

Mandag fortalte statsmeteorolog Kristen Gislefoss til RB at det vil komme i underkant av fem centimeter snø over det meste av Romerike denne morgenen.

– Det vil nok komme mellom to og fire centimeter de fleste steder, og snøværet gir seg rundt lunsjtider, sier Gislefoss.

Meteorologen varsler vanskelige kjøreforhold 

Artikkeltags