- Trond vil aldri bli glemt

HEDRER DREPT SOLDAT:  Denne lysthuspaviljongen er tegnet av arkitekt Martin Rognes, også han tidligere marineoffiser. Den er en gave til Trond Andre bolle sine etterlatte.
FOTO: PRIVAT

HEDRER DREPT SOLDAT: Denne lysthuspaviljongen er tegnet av arkitekt Martin Rognes, også han tidligere marineoffiser. Den er en gave til Trond Andre bolle sine etterlatte. FOTO: PRIVAT Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tre år etter at han ble drept i Afghanistan får Trond Andre Bolle sitt ene ønske oppfylt.

DEL

Mandag er det nøyaktig tre år siden Vestbymannen Trond Andre Bolle ble gravlagt etter å ha falt under kamper i Afghanistan den 27. juni. Dagen vil få en meget spesiell markering hjemme hos familien, bosatt på Toten.

I mer enn to år har marinevenner og andre kjente av den populære Vestbymannen jobbet rent fysisk med å bygge en lysthuspaviljong de formelt vil overrekke familien til Bolle under en helt spesiell seremoni på mandag.

– Den som satte det i gang var egentlig Tronds enke, Bjørg. Hun sa i sin tale under begravelsen at det aldri ville bli noe av den lyst-huspaviljongen de hadde planer om å sette opp i hagen.

Tjeneste i Jugoslavia

Det er Gjøvikmannen Edvard Bjørge som forteller dette. Han har selv 24 års bakgrunn fra forsvaret, og en del av jobben var å briefe marinejegere som skulle til Jugoslavia i 1998. Et sted han selv hadde oppholdt seg i ett år.

– Jeg ble kjent med Trond via forsvaret. Dessuten hadde han truffet en jente fra østre Toten, ei som jeg kjente fra tenårene.

Etter at den tragiske hendelsen fant sted sommeren for tre år siden, gikk det ikke lang tid før jobben med å skaffe familien Bolle en paviljong var i gang.

– Litt midler fra Sparebanken, men ellers er nok 90 prosent av pengene samlet inn etter en formidabel jobb av venneforeningen fra militæret. De har støttet opp på en helt fantastisk måte, skryter Edvard Bjørge.

Blir aldri glemt

Som personlig tok seg av den økonomiske oversikten, betalte regninger og lignende.

– Trond vil aldri bli glemt, understreker han og presiserer at det 8. mai, krigsveterandagen, legges ned friske blomster på Trond Andre Bolles grav.

– Det har vært tre meget spesielle år og mandagens markering vil også bli noe å minnes, forteller Edvard Bjørge.

Som avslutningsvis opplyser om at kona til Bolle, Bjørg (Gjestvang), har det veldig bra.

Bjørg, som sammen med sønnene Odin og Håkon, mandag får en lysthuspaviljong til en verdi av over 300.000 innsamlede kroner i tillegg til uendelig mange timer med dugnadsarbeid.

Artikkeltags