Gå til sidens hovedinnhold

Filmklippet med Vigdis har blitt vist i over 70 land

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedbildet viser Vigdis Neby sammen med Taiwans første kvinnelige president Tsai Ing-Wen. Denne seansen ble vist i minst 70 land og deretter har også en taiwansk TV-stasjon fanget opp at Vestby Avis har omtalt saken. Dermed ble det laget et nytt filmklipp som har blitt vist på TV. Sistnevnte filmklipp kan du se til høyre i saken.

Presidentkandidat

17-åringen forteller om sin TV-opptreden til Vestby Avis.

– Hvert fjerde år holdes det presidentvalg. Lørdag 16. januar var det tid for at taiwanerne kunne gå til stemmeurnene for å stemme på det partiet og den presidentkandidaten de ønsker skal lede Taiwan. I forkant var det tre partier som hadde fått mest oppmerksomhet, det var partiene Democratic Progressive, Kuomintang og People First, sier hun og fortsetter.

– Den første helgen i ny familie tok vertsmor meg med til plassen utenfor et tempel hvor det på formiddagen skulle komme politikere fra Democratic Progressive Party. Hovedpersonen var selveste presidentkandidat Tsai Ing-Wen.

På TV

Det var altså her den norske jenta skulle få møtet med en av Taiwans mest kjente personer.

– Vertsmor hadde kjøpt inn en fin blomsterbukett som jeg senere på dagen fikk overlevert til damen som en uke senere ble stemt frem som Taiwans første kvinnelige president. Tsai Ing-Wen var veldig vennlig og inkluderende overfor meg og vi fikk en hyggelig, liten samtale sammen – på kinesisk. Hennes møte med meg ble for øvrig gitt veldig stor oppmerksomhet på TV, ikke bare i Taiwan, men også ved at det ble videresendt til over 70 forskjellige land. Det var i alle fall det som ble sagt!

Trives i Taiwan

Vestbyjenta skal være ett år i Taiwan og forteller selv om sine første måneder i landet som utvekslingsstudent for Rotary. Det har vært hektiske måneder, men bra måneder.

– Nå har jeg vært på den asiatiske øya i fem måneder og jeg trives kjempegodt, skriver hun og forteller at årets jul ble av det litt annerledes slaget.

– Etter en helt annerledes jul enn slik nordmenn er vant med og nyttårsaften vel overstått, er vi godt i gang med det nye året. Julaften tilbragte jeg på den kinesisktalende skolen jeg går på, Deguang, og selve julekvelden var jeg på møte med organisasjonen jeg reiser med, Rotary. Til sammen er vi i min Rotaryklubb syv utvekslingsstudenter, som kommer fra Frankrike, Tyskland, USA, Korea, Brasil og meg fra Norge. Julemiddagen vi fikk servert besto av pizza, fritert kylling og pommes frites, vi fikk også underholdning av en morsom klovn som tryllet og underholdt oss.

Nyttårsaften

– Nyttårsaften ble feiret i hovedstaden Taipei hvor jeg fikk med meg det fantastiske fyrverkeriet som ble skutt ut av skyskraperen Taipei 101. Det er Taiwans høyeste bygning på 101 etasjer over bakkenivå, 509 meter høy. Det er siste året de sender fyrverkeri fra skyskraperen som tidligere var verdens nest høyeste bygning.

Kommentarer til denne saken