Melder om vanskelige kjøreforhold på onsdag

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Ås Avis) FOLLO: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for onsdag, hvor det nok en gang er ventet at snøen vil føre til vanskelige kjøreforhold. - Det ser ikke ut som om resten av dagen i dag kommer til å bli så verst. Det blir litt skyer tirsdag ettermiddag, men gradvis lettere skydekke i kveld, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til ØB tirsdag formiddag.

Samtidig kan det fortsette å komme litt lett snø de nærmeste timene tirsdag.

- Men det blir sakte men sikkert bedre. Rushtiden Men selv om været klarner opp tirsdag kveld og natt til onsdag, betyr det ikke at snøværet er over for denne gang. I løpet av onsdagen kommer det en ny front som skal passere.

- Det vil gi nedbør som snø i en periode fra onsdag formiddag og frem til kvelden. Så man kan forvente at det kan skape utfordringer i trafikken. Det er ventet rundt fire-fem centimeter snø.

- Men snøen kommer omtrent samtidig som rushtrafikken. Siden det er mange som skal ut og kjøre, har vi sendt ut farevarsel, sier han. Onsdag morgen er det meldt temperaturer på ned mot 11 minusgrader, men det vil øke til rundt minus tre-fire grader midt på dagen.

- Den høyeste temperaturen får man på kvelden.

Kan bli regn Torsdag blir det litt lettere vær, men fremdeles minusgrader. Torsdag kveld kommer det inn nedbør fra sør, og det kan komme en ny runde med snø torsdag kveld og natt til fredag. Værutsiktene mot helga er mer usikre. - Men det er en antydning til at temperaturene vil stige, og kanskje ligge på over null grader midt på dagen. Så hvis det kommer nedbør er det mulighet for at den kommer som regn eller sludd. Men det er for tidlig å si. Onsdag morgen blir trolig det kaldeste tidspunktet denne uken. - Det klarner opp i kveld og natt, og da synker temperaturene raskt. De neste dagene blir det mer skyer og også høyere temperatur.

Artikkeltags