Mer nedbør på vei - opprettholder farevarsel om vanskelige kjøreforhold

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Moss Avis) Torsdag kveld skapte snøfall vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Fredag kveld vil et lavtrykk på nordvestspissen av Skottland med en front som beveger seg inn over sør- og østlandet gi mer nedbør.

Ifølge statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved er det ventet snø over store deler av østlandet.

– Men nær kysten kan det bli sludd eller regn. Akkurat hvor grensen går er vanskelig å si.

Det er ventet mest nedbør fredag kveld og natt til lørdag, men nedbøren vil fortsette også lørdag.

– Det blir kanskje et lite opphold fra i morgen formiddag eller ettermiddag, før det kommer et nytt nedbørsfelt igjen, sier hun.

Kan bli liggende

Tidligere denne uken har Meteorologisk institutt gått ut med farevarsel om vanskelige kjøreforhold på sør-og østlandet torsdag, fredag og lørdag.

– Det gjelder fortsatt på grunn av snøen som kommer og at temperaturen ligger på rundt null grader. Det gjelder både i dag og i morgen, sier hun fredag kveld.

Der hvor det kommer snø, kan det komme 10-20 cm.

– Men det avhenger av nedbørsformen.

Temperaturene vil ligge på fra rundt minus en halv grad til en plussgrad.

– Temperaturen vil synke i morgen kveld ned mot minus 2-3 grader på søndag. Lørdag blir nokså skyet, men søndag blir det en del sol. Snø som eventuelt har falt kan potensielt bli liggende, men Moss kan være akkurat i grenseland, mener hun.

Brøyteberedskap

Brøytevakt i Moss kommune, Aleksander Günther forteller at de har en vaktbil som passer på og følger med på situasjonen.

– Vi kjører rundt og sjekker sjøl, og så har vi tipstelefonen for innbyggerne hvor de kan melde fra om noe ekstraordinært skulle skje. Alt av redskap står i beredskap og kan kalles ut hvis det skjer noe.

Som regel er det hovedårer og bussruter som blir prioritert, og problembakker og så videre.

– Hvis det er nok snø, trykker vi på den store knappen, og alt kjøres over.

Artikkeltags