Advarer mot regn som fryser på bakken

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå.

DEL

Østlandets Blad/Vestby Avis: Ifølge Meteorologisk Institutt er varme luftmasser på vei inn over Norge. Natt til tirsdag treffer de Østlandet og derfor har Meteorologisk institutt nå sendt ut farevarsel for underkjølt regn og regn som fryser på bakken i hele landet. Det starter allerede mandag kveld sør i landet og ifølge Martin Granerød, meteorolog ved Meteorologisk Institutt, bør man kjøre varsomt i Vestby tirsdag morgen.

– Vi går nå fra en kald periode til en varmere, men når regnet kommer tirsdag morgen vil det fortsatt være minusgrader på bakken, og da vil regnet fryse til is. Det er derfor greit å være forberedt på vanskelige kjøreforhold, sier Granerød til Vestby Avis.

Ifølge Meteorologisk institutt må man være ekstra oppmerksom fordi isen kan være vanskelig å se.

– Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sjekk veimeldinger (175.no), skriver de på Twitter mandag ettermiddag.

I Vestby ligger det noen centimeter med snø, som gjorde helgens julegrantenninger ekstra stemningsfulle. Nå lever derimot snøen farlig de neste dagene.

– Snøen vil nok etterhvert bli borte, for det er meldt plussgrader på dagtid frem til og med fredag. Først på lørdag ser det ut til å bli lavere temperaturer, sier Granerød.

Det er først og fremst tirsdag som kan bli en kaotisk dag på veien. Onsdag vil bli en tørr dag, med temperaturer opp mot fem grader på dagtid.

Artikkeltags