Meteorolog: – Det blir like ille i natt

Illustrasjon: Det har blåst kraftig natt til tirsdag. Det vil bli tilsvarende vind natt til onsdag. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Illustrasjon: Det har blåst kraftig natt til tirsdag. Det vil bli tilsvarende vind natt til onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

DEL

– Det har vært opp mot sterk kuling på morgenen med vindkast rundt 25 meter per sekund, så det er jo ganske kraftig, sier vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt.

Hun forteller at det vinden vil avta fra i formiddag av, slik at det vil være perioder med mindre vind før det igjen blåser opp i kveld.

– Det blir bedre, det vil roe seg. Om det ikke allerede er opphold så vil det skje utover dagen, og det vil være lettere skydekke med muligheter for sol.

Onsdag kveld er det sendt ut oransje varsel for oversvømmelse, og det ventes at vannet vil stige mellom 90 og 130 centimeter i løpet av natten. Det betyr at flere steder kan bli oversvømt, og det er fare for moderate ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen.

Farevarselet gjelder fra midnatt onsdag til klokken syv på morgenen, og vannstanden vil være høyest i Vestby mellom klokken fire og klokken seks onsdag morgen. Det er også meldt mellom sterk og stiv kuling.

– Det er ventet den samme vindstyrken og vindretningen i natt, så det blir nok en litt tilsvarende runde som vi hadde natt til tirsdag, sier Berger.

LES OGSÅ: Hagen til Steinar Fredrik kommer til å bli oversvømt: – Så lenge det ikke går til garasjen er det god underholdning

Artikkeltags