Farevarsel er sendt ut – kan komme opp mot 30 millimeter nedbør på tre timer

Farevarsel: Det er sendt ut gult farevarsel for kraftige regnbyger på sentral Østlandet tirsdag. Skjermdump: Meteorologisk institutt

Farevarsel: Det er sendt ut gult farevarsel for kraftige regnbyger på sentral Østlandet tirsdag. Skjermdump: Meteorologisk institutt Foto:

Tirsdag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for kraftige regnbyger på sentrale Østlandet. Farevarslet gjelder for ettermiddagen og kvelden.

DEL

Østlandet: Kraftigst nedbør er ventet i områdene rundt Oslofjorden, Grenlands-området og nedre Buskerud.

Da er det med andre ord bare å belage seg på en klissvåt ettermiddag og kveld. Farevarslet gjelder fra klokka 14 til klokka 20, skriver amta.no.

Regn og torden

Lokalt kan det komme 20–30 millimeter nedbør på tre timer. Meteorologisk institutt melder at det også er fare for tordenvær tirsdag.

Det anbefales å vurdere behov for forebyggende tiltak. Må man ut å kjøre i ettermiddag og kveld anbefales det å tilpasse farten og kjøre etter forholdene.

Tirsdagens vær, kan ifølge Meteorologisk institutt, sørge for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke-og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer.

– Ha paraplyen i nærheten

Det er ikke bare tirsdagen som blir grå og våt. Uken vi er inne i vil nemlig preges av gråvær og nedbør, skal vi tro meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

– Det kan være greit å ha paraplyen i nærheten denne uka, sier Wahl.

Hun melder videre at det værmessig vil bli en svært rotete uke, og at det er vanskelig å spå nøyaktig hva slags vær vi får dag for dag.

– Det er et lavtrykk over hele landet vårt. Det vil bli mye regn og regnbyger, men det blir også mulighet for å se sola innimellom, lyder meldingen fra Wahl.

Verken varmt eller kaldt

Det er ikke lenge siden vi hadde opp mot 30 grader på Østlandet. Denne uka vil neppe gradestokken bikke tjue grader. Dette er likevel ikke unormalt, skal vi tro meteorolog Wahl.

– Det blir ikke spesielt kaldt, til tross for at det blir mye skyer og nedbør. Men vi vil få temperaturer under tjue grader. Nattetemperaturen vil fortsatt holde seg over ti grader. Dette er ganske ordinære august-temperaturer, sier Wahl.

Artikkeltags