- Den fineste skolen jeg har vært på

Statsråd Solveig Horne var imponert over Vestby ungdomsskole og ga ordfører John Ødbehr masse ros under besøket i Vestby.

Statsråd Solveig Horne var imponert over Vestby ungdomsskole og ga ordfører John Ødbehr masse ros under besøket i Vestby.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Statsråd Solveig Horne skrøt hemningsløst av den nye ungdomsskolen i Vestby da hun foretok den formelle åpningen tirsdag morgen.

DEL

Det var på et direkte spørsmål fra Vestby Avis at Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren måtte erkjenne at maken til flott skole hadde hun aldri besøkt.

Rektor Marianne Thorvaldsen åpner seansen foran en stor forsamling av politikere, arkitekter, den kommunale administrasjonen, lærere, elever og lokalpressen med å forklare at denne dagen, den 1. september var dagen for den offisielle åpningen av skolen.

Tverrpolitisk

Ordfører John Ødbehr  påpekte at skolen var kommet i stand, mye takket være en tverrpolitisk og enig byggekomite som aldri kranglet. I tillegg til dyktige folk i administrasjonen og tilsvarende stor kompetanse blant arbeiderne som satte opp den flotte bygningen.

- Jeg er enda mer stolt i dag enn tidligere og det er veldig hyggelig å se dere her, sa Ødbehr som spesielt kommenterte alle de positive tilbakemeldingene han har fått etter sitt mobbeutspill.

-Slik støtte betyr utrolig mye for meg og alle andre, mente ordføreren.

- I dag skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før, nemlig å åpne en skole, sa statsråd Solveig Horne som la til at dette var noe hun aldri hadde trodd hun ville få anledning til å gjøre.

Klima og miljø

Ministeren mente man hadde fått en utrolig flott skole her i Vestby og konstaterte at endringene er store siden hun gikk på noe tilsvarende for 30 år siden.

- Dere har virkelig grunn til å være stolte over skolen deres, sa hun henvendt til både lærere og elever.

- Gode, moderne skoler, godt inneklima, godt miljø, dere har alt som trengs for å gi bedre lærevilkår, mente Solveig Horne og la til at hun forventet at Vestby-elevene ville bli gode, voksne mennesker med god utdannelse og godt arbeid.

- I tillegg vil dere snart få en ny svømmehall med vann i, sa Horne før hun ønsket lykke til og formelt åpnet nye Vestby ungdomsskole.

Artikkeltags