Gå til sidens hovedinnhold

Ber kommunen redde driften av Godset

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen bør øke bidraget til Vestby frivilligsentral for å møte behovet, sier leder Berit Sandvig.

Sandvig ber om at den årlige bevilgningen til frivilligsentralen økes med 958.000 kr. I rådmannens forslag til budsjett er det lagt inn en årig økning på 29.000 kr frem til 2022. De ekstra pengene som Sandvig ber om skal primært gå til å opprettholde driften av bruktbutikken Godset ved Vestby stasjon.

– Vestby bidrar allerede med mer enn mange andre kommuner, men vi skal heller ikke være som alle andre kommer. Vi har fått besøk av folk fra andre kommuner som vil lære av det vi får til her. Totalt utføres det 15.500 timer med frivillig arbeid via frivilligsentralen, det tilsvarer 7,9 årsverk.

Les også

Søppel blir til nytte – redesign går så det suser

Trenger to årsverk

Frivilligsentralen driver bruktbutikken Godset på Vestby stasjon. Butikken ble startet opp i 2016. To faste stillinger ved butikken har så langt vært finansiert gjennom støtte fra Arbeidsdirektoratet. Men fra 1. januar 2019 stopper dette tilskuddet.

– Vi har lett rundt etter andre støtteordninger. men det er slik at mange gir støtte til å starte opp nye prosjekter, men få vil bidra til å holde etablerte prosjekter i gang.

– Vi trenger 900.000 kr til å opprettholde to stillinger. I fjor ble det lagt ned nesten 6.000 timer med frivillig arbeid knyttet til Godset. Mange oppgaver skal løses, alt fra redesign, mottak av varer, salg og renhold. Men det trengs noen ansatte som kan holde i trådene og ha ansvaret. Å drive en bruktbutikk er ingen primæroppgave for frivillige som bidrar når de har tid, sier Sandvig.

Les også

Vil spre varme i førjulstiden

Vil svekke frivilligheten

Sandvig sier at om stillingene ikke kan opprettholdes vil det gå ut over mer enn de to som mister jobben.

– Mange frivillige bidrar til Godset og mister vi disse stillingene vil tilbudet bli svekket. For mange av de frivillige betyr det mye å være med på å holde Godset i gang, sier hun.

Kommentarer til denne saken