Valgte å legge stort arrangement til Vestby denne helgen

Karoline Tonerud fra Hobøl med fem år gamle India. De skal konkurrere i løpet av helgen i Rasespesialen til Norsk Chihuahuaklubb.

Karoline Tonerud fra Hobøl med fem år gamle India. De skal konkurrere i løpet av helgen i Rasespesialen til Norsk Chihuahuaklubb.

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Chihuahuaklubb lette etter et bra sted å arrangere sitt store arrangement Rasespesialen. De fant det i Vestby.

DEL

Leder i Norsk Chihuahuaklubb, Karolina Tonerud, sier til Vestby Avis at de valgte Vestby Hyttepark av flere årsaker.

– Først og fremst beliggenheten. Det er lett å ta seg hit fra Sverige og det er lett å komme hit fra flyplassen, sier hun.

Det årlige arrangementet de har samler deltagere fra Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen. Rundt 260 av våre firbente venner samles i Vestby i løpet av helgen og konkurrerer om heder og ære.

– Så langt har det gått greit. Vi måtte ha en liten pause på grunn av regnet, forteller Karolina, som sier at de også ønsket å ha Rasespesialen i Vestby i fjor, men da var hytteparken et akuttmottak/beredskapssenter for flyktninger. Derfor måtte de etter hvert finne et annet sted å ha sitt arrangement på. Nå kan det bli flere ganger de har det i Vestby.

Vestby Hyttepark er full av firbente venner denne helgen. Rundt 260 hunder er med i Rasespesialen.

Vestby Hyttepark er full av firbente venner denne helgen. Rundt 260 hunder er med i Rasespesialen.

– Vi må rose de som jobber her litt. De har til og med klippet gresset to ekstra ganger for oss. Rasen Chihuahua har jo veldig korte bein, så det har vært viktig at bevegelsen synes bedre, sier lederen.

Fra Mexico

Rundt henne konkurreres det i flere klasser. Chihuahua er en populær rase.

– De yngste som er med her er vel fire måneder. Den eldste er vel 10 år, forteller Tonerud og snakker varmt om rasen.

En del valper var også med. Her ser vi en av de aller minste hundene.

En del valper var også med. Her ser vi en av de aller minste hundene.

– Den skal maks veie tre kilo og er opprinnelig fra Mexico. Det er en snill hund, en varsler, men den gir seg fort. De skal være modige og derfor har vi også en konkurranse i valpeklassen. Der har vi best temperament, sier hun.

I løpet av de siste årene har rasen stabilisert seg litt mer. Det mener Tonerud er bra.

– Alle raser som er populære blir jo avlet over lav sko. Nå har det heldigvis roet seg når det gjelder vår rase, sier hun.

Stas å delta på utstilling.

Stas å delta på utstilling.

Og for deg som vil bli bedre kjent med rasen, så har du også muligheten til å se på konkurransen søndag.

Helt fullt

Daglig leder Merethe Eriksen på Vestby Hyttepark sier til Vestby Avis at de har fått mange gjester denne helgen.

– Ja, det er helt fullt. Vi har ikke plass til flere. Flesteparten som deltar i helgens hundeutstilling bor hos oss. Noen kommer også med bobil og campingvogn, sier hun og forteller om en hektisk periode om dagen:

– Det går i et hele tiden. Nå er ikke jeg foran bookingsystemet vårt, men vi skal ha flere hundeutstillinger og så er det jo også Norway Cup i sommer, sier Eriksen, som vet at mange lag kommer igjen år etter år for å overnatte i Vestby og så pendle inn til kampene på Ekebergsletta i månedsskiftet juli/august.

Se flere bilder her:

Artikkeltags