Eva Lund (81) mistet sin avdøde manns klokke på tur: – Den har veldig høy affeksjonsverdi

VERDIFULL: Eva Lund (81) var på tur med blandingshunden Molly da hun mistet gullklokken, den har høy affeksjonsverdi og tilhørte hennes avdøde ektemann.

VERDIFULL: Eva Lund (81) var på tur med blandingshunden Molly da hun mistet gullklokken, den har høy affeksjonsverdi og tilhørte hennes avdøde ektemann. Foto:

For to uker siden mistet Eva Lund (81) klokken som hun arvet av mannen sin, nå lover hun finnerlønn om hun får den tilbake. – Denne klokken er det jeg har etter mannen min med høyest affeksjonsverdi.

DEL

På torsdag for to uker siden gikk Eva Lund (81) sin daglige formiddagstur med blandingshunden Molly (4) da hun oppdaget at hun hadde mistet klokken hun arvet av ektemannen. Lund går den samme runden hver formiddag, og vet at hun hadde den på begynnelsen av runden.

– Da jeg oppdaget at jeg hadde mistet klokken bråsnudde jeg og gikk den samme veien tilbake, men da fant jeg den ikke. Jeg ga opp og fikk datteren min til å skrive et innlegg på Facebook, men vi har ikke hørt noe. Den har nok løsnet i et ledd og falt av håndleddet mitt, sier Lund alvorlig.

Siden Lund går den samme runden hver dag mistenker hun at noen har funnet klokken og tatt den med seg, og hun lover finnerlønn og ingen kritiske spørsmål til personen som leverer den.

Høy affeksjonsverdi

Klokken ble kjøpt 7. desember 2005 hos Gullsmed Andresen, på bursdagen til Lund, og er en Omega herreklokke av metall og gull. Hun har brukt den hver dag siden mannen hennes døde for seks år siden. Ifølge en urmaker som Lund har vært i kontakt med holder slike klokker ofte i mellom fem og ti år.

– Jeg ønsker selvfølgelig å få den igjen, og det ville være den beste bursdags- og julegaven jeg hadde fått på lenge. Denne klokken er det jeg har etter mannen min med høyest affeksjonsverdi, sier Lund.

Forrige søndag lekte Molly med en storpuddel utenfor hjemmet til Lund da det ble snakk om klokken. Puddeleieren fortalte da at hun hadde sett klokken og lagt den i veikanten i tilfelle eieren kom tilbake for å lete etter den. Den ble observert på strekningen mellom barneskolen og Østbydammen barnehage.

– Mannen min var et klokkemenneske og hadde tre fine klokker, og jeg fikk låne denne klokken fra året før han døde. Jeg er veldig glad i den, og den betyr mye for meg, sier Lund.

Ingen kritiske spørsmål

–Jeg hadde ikke tenkt så mye over hvor mye klokken betydde før jeg mistet den, men da den ble borte ble det vanskelig. Jeg har blitt opphengt i dette, for klokken er det mest verdifulle jeg har etter nesten 60 års ekteskap, sier Lund.

Lund har vært effektiv siden hun mistet klokken, og i løpet av disse to ukene har hun vært i kontakt med politiets hittegodskontor, Gullsmed Andresen og fått igjen på forsikringen. I tillegg til datterens Facebook-innlegg, har hun satt inn en annonse i Vestby Avis og hengt opp flere lapper. Hun har ennå ikke fått napp.

– Jeg kunne kjøpt en lik klokke for pengene fra forsikringen, men da kan jeg heller kjøpe en billig klokke. Det ville uansett ikke vært den samme jeg arvet av mannen min, sier Lund.

Mannen hennes kjøpte klokken for penger han hadde arvet av moren sin, og da den var ny kostet den 19.500 kroner. Omega-klokkene i dag består ofte av mer gull og er dermed enda dyrere.

– Jeg er litt redd for at noen har funnet den og ikke tør å ta kontakt. Hvis jeg får den tilbake så blir jeg veldig glad, og jeg kommer ikke til å stille noen kritiske spørsmål, sier Lund.

Har du funnet klokken? Da kan du kontakte Vestby Avis på 64983880 eller tips@vestbyavis.no, eller Eva Lund på 916 00 867.

Artikkeltags