Gå til sidens hovedinnhold

Forelsket Rask gir ut ny bok

Artikkelen er over 6 år gammel

Det har vært noen tunge måneder for Helene Rask (34), men nå er hun på vei opp igjen. – Jeg har kanskje møtt kjærligheten. Jeg er litt småforelsket om dagen, sier hun.

Vi skulle snakke om hennes nye bokutgivelse, men en åpenhjertig Rask forteller mye mer i løpet av den timelange samtalen på Villa Vestby. 34-åringen innrømmer at hun har lagt noen tunge måneder bak seg: I fjor høst ble hun singel, hunden hennes Chanel måtte senere avlives og Rask ble selv rammet av sykdom dette året. Alt i løpet av et par måneder, men nå har livet snudd. Høydepunktene står forhåpentligvis ifølge henne på rekke og rad.

Lyspunkt 1:

Hun skal gi ut ny bok.

- #Sjefen. Den raskeste veien til å bli administrerende direktør i eget liv er tittelen. Den handler kort fortalt om å ta grep og om å bli sjefen i ditt eget liv.

LES OGSÅ: BOKLANSERING PÅ HJEMMEBANE

Rask ga ut boken «Ingen skam å snu» i 2013, som handlet om livet som tidligere glamourmodell. Nå blir det noe helt annet. En bok som tar for seg viktigheten av å spise riktig og bruke hodet fornuftig.

– Jeg er ikke opptatt av å spise mindre. Du skal spise mer, men du skal spise riktig. Jeg heier derfor ikke på noen diett. Jeg har tro på ren mat. Økologisk, sunne og rene matvarer.

– Hva legger du i ren mat?

– Kortreist mat – fra jord til bord.

En selvkritisk Rask sier at hun har hatt sine kriger med seg selv opp gjennom årene. Derfor har hun bestemt seg for å stake ut en helt ny kurs.

– Jeg har drevet på knallhardt i mange år. Jeg har vært min egen fiende, stilt høye krav og jeg deler en del av dette i boken, sier hun og snakker om egne fremtidsambisjoner.

– Det å slakke litt på tøylene. Nå skal jeg leve litt mer.

LES OGSÅ: TAR ET OPPGJØR MED FORTIDEN

På bokens bakside skriver hun at boken handler om å forstå sammenhengen mellom vår livsstil og hvordan den preger vår helhetlige reise. Tilbakemeldingene fra forlaget har så langt vært gode og hun gleder seg over en ny mulighet til å videreføre forfatterpennen bestefaren Jakob Rask Arnesen tok med inn i familien.

– De sier at jeg har utviklet språket og bredden godt. Det sies at du ikke er forfatter før du har gitt ut to bøker. Nå har jeg gjort det snart.

Halvannet til to år har hun brukt på boken. En stund fryktet hun at bokdrømmen ikke ville bli realisert. – Det å skrive og være kreativ går i perioder. I perioder har jeg skrevet hver dag, men på slutten fikk jeg skrivesperre og var redd at jeg ikke skulle komme i mål.

I slutten av oktober kommer boken ut.

Lyspunkt 2:

Helene Rask smiler når hun skal snakke om privatlivet. Hun har vært singel siden i fjor høst, men håper og tror at høsten skal bli i kjærlighetens tegn.

– Jeg har kanskje møtt kjærligheten igjen. Jeg er litt småforelsket om dagen.

34-åringen vil ikke si mer enn at personen hun dater ikke er fra Follo-distriktet.

– Du er 34 år og har ingen barn. Det snakkes alltid om den berømte klokka og vi har nettopp sett på bloggen din at du har passet en del av tantebarna dine. Hva tenker du rundt barn?

– Hvis dette er den store kjærligheten, da blir det barn og full pakke. Jeg vil ha mange barn, sier Rask og humrer litt lett og sier: – Nå skremmer jeg vel han jeg dater, men vi har snakket om det med barn. Han har ingen fra før og vil også ha.

LES OGSÅ: KUNNE ENDELIG ÅPNE BUTIKKEN SIN

Hun synes det er topp å dele livet med noen igjen. Dette året mistet hun sin trofaste venn gjennom mange år. Pomeranian Chanel måtte avlives på grunn av en hjertesykdom.

– Chanel ble 11 år, men nå har Teddy kommet inn i mitt liv.

Teddy er også en pomeranian og Helene forteller at det var moren hennes som fikk henne til å skaffe seg en ny hund kort tid etter at hennes livsvenn over mange år var borte.

- «Dette er den beste medisinen du kan få. Den skal du ha. Hvorfor gå å sørge unødvendig når du kan få glede her og nå istedenfor». Det var det min mor sa til meg da vi så på noen valper. Hun er et forbilde.

Lyspunkt 3:

Få vet at Norges mest kjente glamourmodell vokste opp på Vestre Lafjell gård på Nesodden og er svært opptatt av gårdsdrift. Hun legger ikke skjul på at drømmen om å drive en egen gård i fremtiden ligger der. Hun har utdannelse som gartner og går på agronomutdannelse om dagen. Det gjør hun ved siden av å drive en Sunkost-butikk og holde en rekke foredrag. Litt politikk blir det også tid til. Rask står på lista til Vestby Høyre og gjør alt for at de borgerlige fortsatt skal få styre i Vestby etter kommunevalget.

– Med bakgrunnen din og utdannelsen du tar nå. Det ligger i kortene at du vil bli bonde?

– Jeg er bonde. Jeg har vokst opp på en økologisk drevet gård på Nesodden. Jeg ser det som en glede å være i naturen, sier hun og utelukker ikke å bli bondekvinne på heltid.

– Jeg drømmer faktisk om gårdsdrift.

En time er gått. Vi må løpe videre til neste jobb. Helene Rask skal løpe videre til det hun håper er kjærligheten i hennes liv fremover.

Kommentarer til denne saken