Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Reguleringsplanen med IKEA er vedtatt. Det skjedde i kommunestyret mandag ettermiddag. Rådmann Sjur Authen sin innstilling ble tatt til følgende mot tre stemmer - to ganger Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.

Arbeiderpartiet sitt forslag om å fjerne et 32 meter høyt tårn på Delijordet ble også vedtatt.

- Nå er dette en glad gjeng. Hurra, sier Marit Lise Petterson.

Hun og Knut Bråttum står bak Facebook-gruppen med flere tilhengere som har ønsket seg IKEA til Delijordet i flere år. Nå er duoen nærmere enn noensinne.

- Vi har vunnet for at Vestby skal videreutvikles og så får vi mange arbeidsplasser, jubler Petterson.

- Dette er en enorm seier med så mange oppturer og nedturer det har vært. Så nå har vi fått et innblikk i politikken i kommunen og hva de står for.

Nå kommer Pål Walberg i IKEA Norge til å skrive  investeringssøknade:

– Det betyr å få penger til å bygge for, sier han og fortsetter:

– IKEAhar en global investeringskomité som skal godkjenne alle investeringer. Jeg håper på en avgjørelse på nyåret.

Walberg vil ikke si hvor mye penger som trengs for å realisere varehuset i Vestby.

– Avtalen med grunneierne er betinget av at vi får penger til tomt og varehus. Vi konkurrerer med varehus over hele verden og det har skjedd før at varehus ikke har blitt bygget. Men, Norge ligger nærme Sverige og er et modent marked med oversiktlig økonomi.

PS! Like heldig var ikke Norwegian Outlet i kommunestyret. Vestby kommune sier nei til søndagsåpent.  Flertallet (20-13) sa nei til outletens forslag om å få ha søndagsåpent om sommeren. Søndagsåpent generelt fikk også mindretall av stemmene (12-21). Rester av Høyre og Frp tapte begge avstemninger.