Gå til sidens hovedinnhold

MDG vil ha svømmehall fremfor kulturhus i Vestby

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestby MDG går inn for å prioritere bygging av ny svømmehall i Vestby. – Kulturkvartalet får heller vente til innbyggertallet i sentrum er høyere, sier gruppeleder Bente Bakke.

For abonnenter

– Vårt budsjettarbeid er ikke helt i mål, men vi jobber med saken. Vi ser også på muligheten for å få til et fellesforslag med de andre partiene i opposisjonen. Det som er sikkert at vi ønsker å prioritere svømmehall fremfor kulturkvartal, sier Bente Bakke til Vestby Avis.

I desember skal kommunestyret vedta handlingsprogram og budsjett for Vestby kommune. Flere store og kostbare prosjekter er ønsket, men det er uenighet blant politikerne om hva som skal prioriteres først.

MDG ser ikke noe akutt behov for kulturkvartal i Vestby nå.

– I Vestby er det mange kulturarenaer som dekker behovet i dag. Om befolkningen øker med flere tusen i løpet av noen år vil situasjon endre seg, men da vil det også være flere innbyggere som kan være med å betale. Det som mangler i Vestby er en svømmehall. Det finnes ikke vann til svømmeundervisning og folk som ønsker å svømme generelt. I Son har vi sjøen, spahotellet, svømmehall på Grevlingen og Catosenteret. Behovet er stort i Vestby, sier Bakke.

Vil sette spaden i jorda for ny svømmehall

Økonomisk risiko

Bakke er bekymret for kommunens høye gjeld og varslet renteoppgang fra Norges Bank. MDG mener det blir for risikabelt å bygge kulturkvartal før svømmehall i Vestby. Usikre prognoser for befolkningsvekst i Norge og antallet utbyggingsprosjekter i nabokommunene gir også grunn til bekymring hos de grønne.

– Et nytt kulturkvartal til 400 millioner er et svært prosjekt. Vi er redde for at om kulturkvartalet bygges først risikerer vi at det blir for dyrt å bygge svømmehall etterpå. Vi er for et kulturkvartal i Vestby, men tidspunktet er ikke riktig. Vestby trenger flere innbyggere som kan være med å betale for gildet.

– Bygg heller kommunalt parkeringsanlegg under rådhusparken og vent til flere utbyggere har kommet i gang i sentrum før vi starter på kulturkvartalet, sier Bakke.

Magnar (82) fikk frisket opp gamle kunnskaper

Solhøy og Solåsen

Miljøpartiet ønsker en moderat utbygging av omsorgsboliger på Solhøy i Son, slik at gamle Solhøy skole kan bevares. Istedenfor ekstra boliger å Solhøy vil de at kommunen skal tillate et privat prosjekt med 24 eldreleiligheten på Solåsen.

– Det vil være tragisk om Solhøy gamle skole blir revet og jeg frykter at Vestby vil bli en historieløs kommune som ikke ivaretar egen kulturminner. Vi ønsker å bygge maks 64 omsorgsboliger på Solhøy og at prosjektet på Solåsen godkjennes. På Solåsen ønsker Peterstiftelsen å bygge 24 leiligheter til eldre i et tun, det er noe vi trenger i kommunen.

– Vi ønsker også bevaring av Hølen gamle skole og at bygget kan brukes av lokalsamfunnet, sier Bakke.

Kommentarer til denne saken