Gå til sidens hovedinnhold

Vil avslutte reformarbeidet

Artikkelen er over 6 år gammel

Rådmannen i Vestby innstiller på å skrinlegge videre arbeid med kommunereformen. Fylkesmannen på sin side skjerper utredningskravet.

Rådmannen anbefaler at Vestby kommune fortsetter som før. Det går fram av innstillingen til formannskapet, skriver Moss Avis.

Samtidig skjerper fylkesmannen kravene i et brev til kommunene om hva man forventer av utredninger i sakens anledning.

– I brevet står det hva Stortinget legger i den aktive utredningsplikten, sier Anne-Marie Vikla hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Vikla ønsker ikke å forskuttere noen reaksjon dersom fylkesmannen ikke er fornøyd med Vestbys utredninger, men viser blant annet til kravet om at kommunestyrene skal utrede muligheter og utfordringer og drøfter disse med innbyggerne før de fatter sine endelige vedtak innen et knapt halvår.

- Tomme tønner nok en gang?

Det er ordføreren som har bedt rådmannen gjør en vurdering av Vestby kommune som egen eller sammenslått kommune. 10 kriterier fra Vabo-utvalget har vært retningsgivende for utredningen.

Vestby har ikke drøftet spørsmålet med innbyggerne, men ordfører Tom A. Ludvigsen føler seg sikker på at rådmannen og administrasjonen har gjort jobben som forventes:

– Jeg er usikker på hva slags våpen fylkesmannen sitter med, eller om det nok en gang handler om tomme tønner. Vestby kommune tar dette seriøst og saken er behandlet i forhold til plikten, mener han.

Vestbypolitikerne har vært rimelig samstemt i at kommunen har nok bærekraft til å fortsette som før. Bare Bygdelista har tatt til orde for å høre innbyggerne før vedtaket blir gjort.

Kommentarer til denne saken