Slik samler de ansatte i kommunen inn til Rosa Sløyfe-aksjonen

ENGASJERER: Jannecke Wold og Martin Sæther engasjerer seg sammen med eiendomsavdelingen i Vestby Kommune, i Rosa Sløyfe-aksjonen.

ENGASJERER: Jannecke Wold og Martin Sæther engasjerer seg sammen med eiendomsavdelingen i Vestby Kommune, i Rosa Sløyfe-aksjonen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Vestby rådhus kan du se flere blide ansatte som har ikledd seg rosa t-skjorter og hettegensere. Eiendomsavdelingen har nemlig fokus på å samle inn penger til Rosa Sløyfe-aksjonen.

DEL

Som en del av pengeinnsamlingen, arrangerte de en felleslunsj for de ansatte i eiendomsavdelingen for kort tid siden. Her kunne de ansatte kjøpe pølser og vafler, og pengene ble utelukkende donert til Kreftforeningen.

 – Vi har også solgt kaffe og twist til resten av de ansatte på rådhuset, sier eiendomssjef Jannecke Wold.

Fått inn mye

Sammen med de mange donasjonene, har dette faktisk blitt en del kroner. Halvveis inn i måneden har de hittil samlet inn hele 6.760 kroner. Det er virkelig over all forventning for assisterende driftssjef Martin Sæther.

 – Vi satt først et mål på 3.000 kroner. Vi er langt over det, smiler Sæther.

 – Jeg regner med at dere har satt dere ett nytt mål?

 – Vi satser nå håper at vi minst klarer 8.000 kroner. Det klarer vi nok, legger Wold til.

Fargerikt

I eiendomsavdelingen innførte de farger på arbeidsantrekket rett før sommeren. Men i oktober har de utelukkende gått i rosa for å sette fokus på aksjonen.                                                     

 – Det er så fint at vi er mer fargerike. Akkurat nå velger vi å ha på den rosa bekledningen i oktober. Ellers er det et sett med arbeidsklær som vi også vil bruke resten av året, sier hun og konstaterer at det ikke har blitt noen utgifter i forbindelse med dette.

Engasjerer

Rosa sløyfe-aksjonen engasjerer de ansatte og de forteller at dette betyr mye for dem.

 – Jeg er stolt. Det er driftsavdelingen som først tok initiativet og resten fulgte etter. Dette er meningsfylt, smiler hun.

 – Jeg er helt enig. Det er viktig å gjøre en forskjell for andre, legger Sæther til.

Setter fokus på senskader

Årets tema gjennom Rosa Sløyfe-aksjonen er senskader etter brystkreftbehandling. I følge Kreftforeningens hjemmesider rammes rundt 3.400 kvinner og noen få menn av brystkreft. Hele ni av ti overlever behandlingen, men det har en høy pris.

Flere av pasientene rammes av alvorlige senskader som kronisk tretthet, hjertesykdommer og psykiske reaksjoner, for å nevne noe.

Artikkeltags